Maca, rădăcina minune despre care foarte puțini au auzit

Poate puțini am auzit de această minune a naturii, însă rădăcina de Maca, originară din Peru, este considerată un panaceu la nivel internațional.Maca este o plantă aparținând familiei cruciferelor, ce poate rezista la altitudini mari și la temperaturi foarte joase, condiții în care puține plante pot supraviețui. Aceasta este planta cultivată la cea mai mare altitudine din lume, crescând și la 4100 de metri înălțime. Rădăcina depozitează o mulțime de nutrienți, iar atunci când este scoasă din pământ, are o varietate mare de culori, ce variază de la galben crem sau roz deschis, până la mov sau negru. Rădăcina de maca poate fi comparată ca și aspect cu o ridiche mai mare, iar gustul ei este picant, dulce și cu o aromă asemănătoare melasei.

Maca este o sursă de tiamina (B1), riboflavină (B2), vitamina B6, calciu și fier care contribuie la menținerea energiei metabolismului. Conține, de asemenea, zinc care ajută la fertilitate și reproducere, precum și la menținerea unui nivel normal de testosteron în sânge. Pe lângă acestea, riboflavina și zincul contribuie la reglarea activității hormonale și ajută la reducerea oboselii și a extenuării.
Bogată în acizi grași, rădăcina de Maca este totodată și o sursă importantă de fosfor. Aceasta are capacitatea de a întări imunitatea și de a îmbunătăți funcțiile sistemului nervos. Mai mult, această plantă intervine în prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Iată care sunt beneficiile rădăcinii de maca pentru sănătate:

1. Menține echilibrul hormonal

Maca echilibrează nivelul hormonilor din organism și stimulează glanda pituitară, ce intervine în susținerea hormonală globală, precum și a secreției de testosteron, estrogen și progesteron.

2. Accelerează funcțiile metabolice

Rădăcina de maca are rol în echilibrarea funcțiilor metabolice ale întregului organism și intervine în eliberarea energiei necesară activităților fizice și psihice. Mai mult, aceasta intervine și în procesele de creștere și dezvoltare.

3. Îmbunătățește capacitatea de memorare și concentrare

Această plantă susține funcțiile creierului și intervine în îmbunătățirea capacității de memorare și concentrare. Consumul acesteia crește rezistența fizică și mentală, în special în perioadele de surmenaj fizic sau intelectual.

4. Reglează nivelul de colesterol din sânge

Rădăcina de maca are în compoziție multe vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și steroli, elemente ce contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la menținerea acestuia la un nivel normal. În plus, susține funcțiile cardiovasculare și reglează pulsul cardiac și contracțiile musculare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?