Mașini blocate din cauza poleiului

Mai multe maşini au fost blocate din cauza poleiului în zona barajului Sătic din judeţul Argeş.Potrivit primelor informații din cauza ploilor s-a format polei și mașinile nu au mai putut pleca. Situația a fost remediată.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme de fluenţă a traficului pe principalele artere rutiere.

Pe cele patru autostrăzi importante (A1 Bucureşti - Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti şi A4 Ovidiu – Agigea), cât şi pe cele două drumuri naţionale principale (DN1 – Valea Prahovei şi DN7 -  Valea Oltului), circulaţia de desfăşoară în condiţiile unui carosabilul umed, fără a fi semnalate precipitaţii. Valorile de trafic sunt reduse.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, când carosabilul este umed, polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului.

Fiecare manevră trebuie efectuată numai după o temeinică asigurare. Înainte de a porni la drum, şoferii trebuie să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta le asigură o vizibilitate foarte bună, că instalaţia de climatizare şi dezaburire a maşinii funcţionează corespunzător. Pentru a putea opri în siguranţă, este necesară mărirea distranţei de deplasare faţă de autovehiculul din faţă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?