Mașina, tot mai scump de întreținut

 

Prețurile medii ale componentelor auto folosite la repararea mașinilor în service au crescut cu până la 39% începând din 2016.Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) a publicat o amplă analiză cu privire la prețurile medii anuale ale pieselor folosite pentru repararea mașinilor în service. Instituția a oferit exemple concrete care arată o creștere semnificativă a prețurilor solicitate de service-uri pentru reparații.

În cazul modelelor Dacia, de departe cele mai populare în România din punct de vedere al cotei de piață în parcul auto, creșterile din 2016 până în prezent variază de la 6% pentru un panou spate (de la 455 lei la 483 lei) la 39% în cazul unei traverse inferioare față, la cărei preț a crescut de la 224 la 311 lei.

Și alte componente s-au scumpit însă semnificativ, cum este cazul unui far cu circa 24% de la 407 lei la 504 lei. Între timp, prețurile pentru o aripă față au crescut cu circa 18%, de la 351 lei la 417 lei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?