Lupul trăiește în apartamente. Cum este posibil așa ceva

 

Fiorosul lup a ajuns să trăiască în casele oamenilor și să fie tratat ca un cățeluș. Cum a fost posibil așa ceva?!Totul a luat amploare în 1990, când un experiment a captat atenţia iubitorilor de câini. Aceea era perioada în care zi de zi apăreau rase cu care oamenii nu luaseră contact până în acel moment. Una dintre ele a fost lupul hibrid.

Fascinantul lup sălbatic a fost încrucişat cu câinele domestic. Ce a ieşit e fascinant: un câine cu aspectul unui lup autentic, dar cu posibilitatea de a fi domesticit. 

Din încrucişare au rezultat mai multe rase

Lupul Cehoslovac este lupul hibrid cel mai des întâlnit, rezultat din încrucişarea Ciobănescului German cu lupul sălbatic. Chiar şi la noi există câteva exemplare. Aceasta rasă este una dintre cele mai docile şi maleabile dintre toate celălalte rase rezultate din încrucişarea cu animalul sălbatic, dar şi în acest caz gena sălbatică e prezentă şi nu poate fi ignorată.

Aşa au ajuns lupii să trăiască printre noi, uneori chiar în apartamentele oamenilor, fiind acum consideraţi animale de companie. În SUA, lupul hibrid este la fel de des întâlnit ca şi rasa Husky, de exemplu.

La fel ca şi bunicul său din pădure, lupul hibrid este foarte agil, are simţurile mult mai ascuţite decât câinii de rasă şi este foarte teritorial. Îşi consideră familia haită şi e musai necesar să fie ghidat şi controlat de un alfa. Aşadar, stăpânii au nevoie de multă răbdare în educarea lui. Hibridul nu este genul de animal care să doarmă în pat, la picioarele stăpânului. Va prefera mereu curtea sau, în unele cazuri, chiar balconul. Din păcate, cei care nu beneficiază de o curte, vor avea program zilnic de alergare. Minim două ore pe zi de „joacă” sunt obligatorii pentru a menţie sănătatea fizică a acestui câine şi pentru a-i tempera nevoia de a se întoarce în natură.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?