Lupte violente între armata irakiană și jihadiști la Ramadi

 

Lupte violente între armata irakiană și jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) au loc în jurul orașului Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar situat la circa o sută de kilometri vest de Bagdad, relatează AFP.

După o ofensivă puternică ce a permis trupelor guvernamentale să pătrundă marți în oraș, avansul lor a fost încetinit considerabil de minele și mașinile capcană amplasate de jihadiștii ce duc o luptă de gherilă în care mai folosesc lunetiști și atacatori sinucigași, dar și localnici pe post de scuturi umane.

Minarea unor zone ale orașului a obligat armata să-și schimbe tactica de luptă, fiind abandonat planul inițial prin care se spera o recucerire rapidă a acestei localități strategice de unde trupele guvernamentale s-au retras în luna mai, după alte lupte grele care au durat trei luni.

O eventuală recucerire a orașului Ramadi ar reabilita armata irakiană, criticată adesea pentru lipsa de motivație în lupta cu jihadiștii. De multe ori unități irakiene s-au retras pur și simplu din calea combatanților islamiști, care au reușit astfel anul trecut să cucerească teritorii întinse ale Irakului, pe care le-au unit cu cele din Siria într-un "califat", reușind atunci să ajungă până aproape de capitala Bagdad.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?