Nunta Regală de la Sinaia, umbrită de lupta pentru custodia Coroanei Regale

 

Peste nici o săptămână, Nicolae, nepotul Regelui Mihai I, se va căsători cu Alina Binder. 

Evenimentul este umbrit de lupta pentru custodia Coroanei Regale, o instituție care însă, potrivit actelor legale, pare să aparțină unui alt moștenitor, Paul de România. Chiar dacă acesta nu este membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern și nici al Casei Regale de România.

Relația nepotului regelui Mihai I cu Alina Binder s-a lovit încă de la început de lupta pentru putere din interiorul Casei Regale. Întâi, Nicolae a fost exclus din familia regală. Acum, înaintea nunții de la Sinaia, mătușa lui Nicolae, Margareta și soțul acesteia au returnat invitația la eveniment fără ca măcar să deschidă plicul. Comportamentul acestora ține în mod evident de frica de a nu pierde custodia Coroanei Regale. Numai că acest pericol vine din altă parte: Paul de România, fiul lui Carol al II- lea.

De-a lungul timpului nu au lipsit, însă, controversele. În urma cărora, Nicolae, fiul Principesei Elena, al treilea în ordinea succesiunii, a fost eliminat de pe listă și i s-a retras titlul de Principe al României.

Istoricii spun, însă, că s-a făcut o confuzie gravă de-a lungul anilor. Primul element important ține de faptul că nu vorbim de o coroană în sensul strict al cuvântului ci de o adevărată instituție a statului. În cazul de față, a statului român.

Rămâne să ne mai întrebăm cine ar fi fost succesorul regelui Mihai, conform legii salice? Dacă statutul Casei Regale ar fi păstrat principiul legii salice, Principesa Margareta, dar şi celelalte fiice ale regelui, nu ar fi avut dreptul la tronul României. Pentru că rudele masculine ale regelui, din Casa de Hohenzollern, trebuiau să aspire la titlul de rege.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stan
24 Sep 15:35
E clar ca Nicolae e regele romanilor si Romaniei,indiferent de ce vor ceilalti..Tradatori au fost si hapsani intodeauna cand e vorba de titluri..Dar noi ca romani stim bine cine merita si cine NU..
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?