Adina Florea, favorită pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

 
Adina Florea, propusă de Tudorel Toader pentru șefia DNA, vrea să devină șefa SIIJ
Adina Florea, propusă de Tudorel Toader pentru șefia DNA, vrea să devină șefa SIIJ

Consiliul Superior al Magistraturii i-a audiat marți pe candidații la șefia Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție. Postul de șef al Secției create de PSD-ALDE, prin pachetul de trei legi ale justiției, a devenit vacant o dată cu trimiterea de către PSD a procurorului Gheorghe Stan direct la Curtea Constituțională, pe un post de judecător.

UPDATE. Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul susţinut marţi, la CSM, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Potrivit tabelului de clasificare a candidaților, aceasta a obținut 9, 86 de puncte, fiind urmată de Sorin Eugen cu un punctaj de 8,85 și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25, potrivit CSM.

Asta, în contextul în care Pârlog este plecat din țară și spune că nu a primit niciun răspuns la cererea sa de reprogramare a interviului.

"Am fost discriminat și cu rea-credință mi s-a încălcat dreptul de a participa la acest concurs, astfel că voi merge să contest inclusiv în instanță", a declarat procurorul pentru HotNews.ro.

Tot marți, USD a depus la Parlament o inițiativă legislativă care propune desființarea Secției Speciale.

Parlamentarul USR Stelian Ion spune că a mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament: "În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu".

El subliniază că "și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă".

În opinia sa, "cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp".

Secția specială de anchetare a magistraților nu este privită cu ochi buni nici de unele asociații de profil din țară, nici de Comisia de la Veneția.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Toni Ionescu
18 Jun 11:05
Magraoanca asta trebuie sa dispara din justitie .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?