Hristos a înviat! Credincioșii din toată țara sărbătoresc Paştele

 
Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge la București în această seară
Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge la București în această seară

Cu mic, cu mare, românii au mers să ia lumină sfântă de la lăcașurile de cult din întreaga țară. Ca în fiecare an, mii de oameni s-au adunat la Catedrala Patriarhală, unde au ascultat slujba de Înviere ținută de Patriarhul Daniel. 

Lumina Sfântă este considerată de toți credincioșii un miracol al ortodoxiei, care are loc în fiecare an, de Paşte, la Ierusalim, în locul în care a înviat Iisus Hristos.

sursă video: Realitatea TV

 

Lumina Sfântă a ajuns în România de la Ierusalim, cu o cursă specială, sîmbătă seară şi a fost aşteptată de zeci de înalte feţe bisericieşti, pe aeroportul Henri Coandă.  

 

sursă video: Realitatea TV

 

Focul sfânt s-a aprins la Ierusalim, sămbătă după-amiază, în jurul orei 14:30. Mii de credincioși s-au strâns în Biserica Sfântului Mormânt, pentru a fi martori la coborârea luminii sfinte a Învierii. 

În sunetul clopotelor, Patriarhul Ortodox de la Ierusalim, Teofil al III-lea, a ieşit din biserică pentru a împărți lumină miilor de credincioși, strânși încă de la primele ore ale dimineții. Sfântul Mormânt a fost sigilat ieri seară şi inspectat de trei poliţişti, pentru a nu exista nicio sursă de foc. Potrivit credinţei, lumina sfântă a coborât din cer, în timpul slujbei, şi a aprins vata pusă special pe mormântul Mântuitorului. De la acest foc, Patriarhul Ierusalimului a aprins două mănunchiuri a câte 33 de lumânări, de la care a împărţit lumina sfântă a Învierii credincioşilor. Aceasta va ajunge în această seară şi în România. 

După rugăciune, cei prezenţi în biserică pot vedea o lumină asemănătoare unui fulger, care vine prin cupola aflată deasupra Capelei Sfântului Mormânt. Patriarhul va aprinde două mănunchiuri a câte 33 de lumânări fiecare, apoi va ieși şi va împărți lumina credincioşilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Alex
28 Apr 11:05
Ceaușescu a Înviat.
Paște tu fericit!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?