Lucrările de reabilitare a Pasajului Victoriei vor începe peste aproximativ o lună

 
Foto: romanialibera.ro
Foto: romanialibera.ro
Lucrările de reabilitare a Pasajul Victoriei din Capitală urmează să înceapă peste aproximativ o lună şi ar trebui să se încheie până la sfârşitul anului, a declarat directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, în cadrul unei vizite de lucru a primarului Sorin Oprescu.

"Lucrările la Pasajul Victoriei vor începe peste aproximativ o lună de zile. Deocamdată au fost finalizate lucrările la străzile Maltopol şi Baldovin Pârcălabul, străzi care vor fi necesare ca rută ocolitoare când vor începe lucrările la Pasajul Victoriei. Baldovin Pârcălabul este principala legătură între I. Gh. Duca şi Piaţa Victoriei. Lucrările de reabilitare la această stradă au fost finalizate într-o lună şi jumătate, deşi aveau ca termen patru luni, deoarece aveam nevoie de această arteră pentru a începe lucările la pasaj", a declarat Alina Roman.

Reabilitarea străzii Baldovin Pârcălabul a costat 470.000 lei, iar Maltopol 390.000 de lei.
Directorul Administraţiei Străzilor a anunţat că şi Pasajul Muncii va intra în reabilitare, probabil în toamna acestui an, însă o dată exactă pentru finalizarea lucrărilor nu poate fi anunţată încă.

Referitor la Pasajul Unirii, a cărui reabilitare a început la sfârşitul lunii iunie, primarul Sorin Oprescu a declarat că, deşi lucrările sunt sub grafic, "muncitorii se mişcă bine" şi speră ca până pe 15 septembrie, când va începe şcoala, să fie finalizat. Reabilitarea Pasajului Unirii costă 2,5 milioane de lei şi presupune lucrări de drenaj, pentru ca pasajul să nu mai fie inundat când plouă, lucrări la sistemul de ventilaţie şi iluminat, lucrări de tencuială şi revopsire.

Înainte de începerea lucrărilor, Sorin Oprescu estima că pasajul va fi gata până la sfârşitul lunii octombrie.
În timp ce primarul Sorin Oprescu se afla în vizita de lucru pe strada Baldovin Pârcălabul, un şofer din Satu Mare i-a reproşat că nu există niciun indicator în oraş. "O să vă aduc eu indicatoare de la Satu Mare", a spus şoferul. Primarul Capitalei a fost asaltat de locuitorii din zonă, care s-au plâns că locuiesc în condiţii insalubre şi i-au cerut case.
Doi turişti elveţieni s-au oprit pentru a face cunoştinţă cu primarul Capitalei şi au insistat să se fotografieze cu el. "Evident că mai trebuie multă muncă în acest oraş, însă se vede că sunteţi pe drumul cel bun. În câţiva ani cred că va fi minunat", a declarat unul dintre turişti, uimit de faptul că primarul nu era însoţit de bodyguarzi.

În ultimul punct al vizitei de lucru, cartierul Vatra Nouă din sectorul 1, primarul a vizitat opt străzi care au fost reabilitate printr-un program al Băncii Mondiale, pe acestea fiind introduse reţele de apă şi canal şi apoi asfaltate. Locuitorii din zonă aşteptau de peste cinci ani introducerea reţelelor edilitare pe străzile respective (Câmpiniţa, Automatizării, Cerneşti, Atlasului, Dărmăneşti, Iezeru, Podului şi Vorniceni). Lucrările au început în toamna anului 2008, iar în primăvara anului 2009 a început asfaltarea acestora.

"Aşteptăm din 2000 să se facă strada şi să ne bage apă. Prima dată a promis PSD-ul, apoi PNL-ul. Era dezastru aici, la fiecare ploaie se făceau bălţi", a declarat un locuitor de pe strada Câmpiniţa, una dintre cele opt artere reabilitate.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?