Lucian Davidescu: Ghid de supravieţuire în anarhie şi câteva Oscaruri. Pentru Economie

 
Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro
Felicitări, domnule Boc, pentru că aţi rezistat zece luni în funcţie! N-aţi făcut nimic. Felicitări, domnule Pogea, pentru că aţi reuşit să faceţi o gaură în buget mai mare decât predecesorul dumneavoastră! Este o performanţă. Mulţumim, doamnă Ridzi, pentru că ne-aţi arătat că domnii Boc şi Pogea au avut rostul lor acolo. Felicitări tuturor, la revedere! După zece luni de agonie, urmează cel puţin două de anarhie. Felicitări tuturor pentru că nu aţi creat aşteptări.

Când începuseră concedierile, aţi mărit CAS-ul. Când leul se depreciase, iar barilul se scumpea, aţi mărit accizele la benzină. Când companiile cereau investiţii publice şi reducerea aparatului birocratic, le serveaţi pomelnice anticriză. Când plângeau după împrumuturi, aţi măturat pieţele financiare de bani şi aţi făcut cu ei ce aţi ştiut mai bine: nimic. Când făceau cozi la Registrul Comerţului, v-aţi reîmpărţit posturile în teritoriu. Când aţi ajuns cu bugetul la fundul sacului, aţi salvat 1.200 de locuri de muncă la preţul de 275.000 de euro bucata. La RAFO, pentru un patron ucrainean.

Citeşte mai mult

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?