Lovitură devastatoare pentru Guvernul Dăncilă de la un colos din industria auto

 
România pierde o investiție de miliarde de euro
România pierde o investiție de miliarde de euro

Gigantul auto Volkswagen se pregăteşte să realizeze o investiţie majoră în Turcia, ca parte a planului de extindere în Europa de Est şi ocoleşte România, la fel cum au făcut anterior giganţii Mercedes şi Audi.

Informaţia a apărut încă din decembrie anul trecut în presa turcă, dar acum este confirmată și de articole din presa germană.

Anunțul oficial nu a fost încă făcut de gigantul auto din Germania.

Uzina va fi construită în următorii patru ani, în zona orașului Izmir, urmând să fie funcțională în 2023, scrie Automobilwoche, citat de profit.ro.

Conform publicaţiei germane, decizia finală a fost luată între Turcia şi Bulgaria. România a fost şi ea pentru o scurtă perioadă menţionată pe lista ţările ce ar putea fi alese de gigantul german pentru construcţia fabricii, dar a dispărut imediat din atenţie.

Informațiile pe surse ale jurnaliștilor germani susțin că statul Qatar, care este acționar al Volkswagen, a făcut presiuni în ședința de joi pentru ca locația aleasă să fie Turcia.

România a fost ocolită înainte de Volkswagen şi de alte nume mari din industria auto: Audi (parte din concernul VW) a ales Ungaria, Mercedes a anunţat de asemenea o investiţie majoră în ţara lui Viktor Orban.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Americanul
14 Jul 13:06
Radio ... Toate tarile de pe planeta asta traiesc din imprumuturi. Ceausescu a vrut sa demonstreze contrariul si ... stim toti continuarea. Sistemul Bancar... Prieteni. USA are armata, submarine nucleare etc si tot e datoare la niste banci... Ce mai vrei? Am spus totul. Cu toata armata ta, tot trebuie sa platesti facturile...
Răspunde
0 0
Radio Evevan !
14 Jul 11:57
ce tara traieste din imprumuturi care vor fi platite de nepotii adultilor de azi !>? Ce tara alunga proprii cetateni ca sa nu le permita dezvoltarea personala intr-o tara fara (sau cu mult mai putina) coruptie si rautate ? Ce tara creaza condiiti doar hotilor !? 4 milioane de romani CARE VOR SA MUNCEASCA (pentru asta au plecat) ar fi multumit orice cerinta de angajare ...
Răspunde
0 0
Americanul
14 Jul 06:56
Ce articol de kko, bogatii fac fabrici totdeauna in zone cu fiscalitate redusa si salariile cele mai ieftine. In Romania nu mai exista forta de munca calificata si nici nu va mai fi pentru ca nu mai exista scoli. Turcia in ultimii ani si-a dezvoltat industria mult.
Răspunde
0 0
Florian ALEXA
13 Jul 16:18
Ce pakt. Dar oare nu ocoli ashe shi Bulgaria? Shi Gretzia? Shi Jugo-Slevia? Shi Albenik? Shi fo alte 10 state? Atzi face orice pentru a scoate in evidenta o catastrofa care nu exista. Rusinea pentru voi, nu este o amenintare. Stati linistiti ca sunteti imuni.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?