Lovitură de teatru. Viorica Dăncilă anunță că este deja în Israel, unde s-a întâlnit cu Netanyahu

 

Premierul Viorica Dăncilă se află deja în Israel. Vizita neanunțată în prealabil a fost semnalată printr-un comunicat de presă oficial după întâlnirea lui Dăncilă cu Benjamin Netanyahu.Premierul României a efectuat o vizită oficială în străinătate fără să anunțe în prealabil destinația. Un comunicat oficial al Guvernului a anunțat întâlnirea bilaterală a Vioricăi Dăncilă cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, doar după ce aceasta a avut loc.

”Aflată într-o vizită de lucru în Israel, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 18 ianuarie 2019, o întrevedere cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de frecvența contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat și despre organizarea, în prima parte a acestui an, a ședinței comune a celor două guverne.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare.

De asemenea, cei doi premieri și-au exprimat satisfacția pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări, astfel încât să fie fructificate potențialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanța consolidării relațiilor în domenii precum sănătate, turism și educație.

În continuare, au fost discutate posibilele modalități de cooperare dintre România și Israel, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Totodată, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situația internațională actuală”, anunță un comunicat de presă al Guvernului, trimis vineri după-amiază.

Precedenta vizită în Israel, la care a participat și Liviu Dragnea, a fost făcută la fel de discret. Vizita respectivă venea în plin scandal iscat de intenția PSD de a muta ambasdada României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

Comunicatul care prezintă ultima vizită a lui Dăncilă nu menționează posibila mutare a ambasadei. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nicolas
18 Jan 19:49
face si blonda lui Dragnea la fel ca blonda lui Basescu: mutari de fonduri secrete in bancile externe...
Răspunde
0 0
Nicolas
18 Jan 19:48
cum sa faci o vizita ne-anuntata...un paravan doar sa depuna niste bani in bancile Israieliene...
Răspunde
0 0
cotoi
18 Jan 19:04
Mutarea ambasadei povesti de adormit copii .
Răspunde
0 0
Barbu
18 Jan 17:26
Dacă doamna Prim ministru ( pana când) se duce in Israel ca turista este OK. Dar dacă se duce pe șest este total nepoliticos pentru milioanele de romani care-i plătesc transportul, cazarea, diurna , parca așa se numesc aceste cheltuieli.Dar când mergi oficial și declari un Parteneriat romani-israelian lucrurile stau complet altfel. Dansa trebuie sa știe ca reprezintă România cu cei 2o milioane de ro ani care doresc sa cunoască care sunt avantajele in pman economicPrimul ministru israelian este cunoscut X-a un foarte bun negociator mai pe românește știe ce vrea.Sa obțină maxim din acest “ parteneriat “ cu Israelul. Am văzut pana acum parteneriate și acum România se afla sub cizma acestui parteneriat total dezavantajos pentru statul ronan . Contactele astea și mai ales cu statul israelian nu trebuie sa fie simple excursii ( le facem pe cont propriu) sa iasă in fata și sa DECLARE CE A FĂCUT ACOLO PE BANII ROMANILOR! Despre asta vorbim și este valabil pentru toți demnitarii țării de acum și in viitor! PARTENERIATE ÎNSEAMNĂ UN DEAL( târg) DIN CARE ROMÂNIA TREBUIE SA SCOATĂ MAXIMUM IN NUMELE COPIILOR ȘI NEPOȚILOR NOSTRII . AVEM NEVOIE de PERDONAJE POLITICE CARE SA FIE EXTREM DE COMPETITIVE SU CU MULT DIMT DIPLOMATIC ȘI NU NIȘTE AMATORI CARE SA COSTE ROMÂNIA!
Răspunde
0 0
Amalia
18 Jan 17:07
Foarte "interesantă " vizită, oare ce are de "împărțit "cu Israelul? Ce ziceți, s-o fi dus să împrumute bani mulți și/sau să se consulte în privința bugetului cam descoperit.
Răspunde
0 0
Juvete
18 Jan 15:25
Pina la urma duduia PE CINE REPREZINTA !!!? Ca persoana privata nu avea pe cine sa informeze unde si de ce se duce dar ca reprezentanta presedintiei europene ... !!!??? Ceva merge rau, rau de tot ...
Răspunde
0 0
Nicolas
18 Jan 14:35
daca rusii si turcii nu i-au imprumutat pe PSD-isti incearca acum la Israel...Veorico vezi ca asta nu este Junker....
Răspunde
0 0
Si dl presedinte nu zice nimic ?
18 Jan 13:56
PNl-isti,si voi,cum stati cu reclamatia de trădare de tara ?Dormiti mutt si agitat,preocupati de cine merge la PUP in locul doamie Monica Macovei ,ca dl Preda are altă sutinere acum.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?