Lovitură de teatru: de ce stă Dragnea Jr. într-o casă parohială

 
Biserica Elefterie Nou
Biserica Elefterie Nou
Biserica Elefterie Nou

Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea, și-a mutat domiciliul în București, într-o casă parohială situată chiar în spatele Bisericii Sf. Elefterie, deși este proprietarul unei vile în Voluntari, primită cadou de la bunicii materni. 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor a transmis presei, vineri, un punct de vedere cu privire la faptul că "domnul Valentin Dragnea, fiul domnului Liviu Dragnea, şi-a stabilit domiciliul în casa parohială a bisericii Sfântul Elefterie - Nou".

Casele parohiale sunt folosite în special de preoţii slujitori ai parohiilor respective şi de familiile lor (potrivit Statutului pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 48, alin. 1), explică oficialii BOR.

Preotul Dionis Tătulescu, cleric al Parohiei Sfântul Elefterie - Nou, cu acordul parohiei menţionate şi al Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, locuieşte în casa parohială din strada Dr. Mihail Obedenaru Gheorghiade, împreună cu familia sa (soţia şi cele două fiice ale sale).

Una dintre fiicele preotului Dionis Tătulescu urmează a se căsători în luna august 2018 cu domnul Valentin Dragnea, explică fețele bisericești.

"Fără a solicita acordul Parohiei Sfântul Elefterie - Nou şi fără a înştiinţa Centrul eparhial, preotul Dionis Tătulescu a realizat demersurile legale, astfel încât viitorul său ginere, domnul Valentin Dragnea, şi-a stabilit domiciliul în casa parohială de la adresa menţionată, cu scopul de a se oficia căsătoria sa civilă în Municipiul Bucureşti", se arată în comunicatul Arhiepiscopia Bucureștilor.

Oficialii Arhiepiscopiei menţionează că în casa parohială a Parohiei Sfântul Elefterie - Nou nu îşi desfăşoară activitatea nicio societate comercială, locuinţa nefiind sediul social pentru vreo societate comercială.

"În concluzie, nu se justifică nicio învinuire a Bisericii Ortodoxe Române privind domiciliul actual al domnului Valentin Dragnea", se mai spune în comunicat.

Jurnaliștii de la Newsweek România au arătat joi că, deși nu locuiește în respectiva casă parohială, Valentin Dragnea și-a înregistrat domiciliul acolo, motiv pentru care casa parohială ar apărea la Registrul Comerțului și în Monitorul Oficial la orice acțiune ce privește SRL-urile și SA-urile în care el este implicat.

"Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui Camerei Deputaților, s-a mutat într-o casă parohială. Și nu e chiar una oarecare, ci o casă parohială din centrul Bucureștiului. Chiar dacă nu locuiește în respectiva casă parohială, Dragnea junior și-a înregistrat domiciliul acolo. Și nu doar cu voia preotului care slujește la biserica din apropiere, ci și cu a mai marilor Bisericii, așa cum oficialii BOR au confirmat pentru Newsweek România. Ca urmare a acestei „luări în spațiu", casa parohială a Bisericii Ortodoxe Române a devenit un element esențial din angrenajul de firme ale lui Ștefan Valentin Dragnea: orice se întâmplă în SRL-urile și SA-urile fiului lui Dragnea, casa parohială este menționată în Registrul Comerțului și „Monitorul Oficial". (...) Există și o explicație, cel puțin aparent, pentru care fiul lui Liviu Dragnea și-a stabilit domiciliul într-o casă parohială: urmează să se însoare chiar cu una dintre fiicele unui preot care slujește la biserica din apropierea Operei bucureștene. Nunta este programată pentru finalul acestei luni și va avea loc la Palatul Snagov", notează sursa citată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?