Londra amenință că va ignora hotărârile CEDO

 

Conservatorii din Marea Britanie amenință că se vor retrage din Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), dacă instanța din Strasbourg nu va accepta ca Parlamentul de la Westminster să aibă ultimul cuvânt, în legătură cu hotărârile sale, relatează agenția Reuters.

Premierul britanic, David Cameron, a criticat faptul că anumite hotărâri ale CEDO au împiedicat Londra să expulzeze militanți suspecți, au insistat asupra respectării drepturilor omului, pe câmpurile de luptă din Afganistan, și au confirmat drepturile unor deținuți de a vota, potrivit Agerpres.

''N-avem nevoie de instrucțiuni pe această temă din partea judecătorilor de la Strasbourg'', declara Cameron, în fața unor militanți conservatori, pe 1 octombrie la Birmingham.

În baza unei propuneri, dacă conservatorii vor fi realeși la alegerile din mai 2015, Londra va adopta un document (Bill of Rights) care va stabili aplicarea legislației, privind drepturile omului în Marea Britanie. Astfel, schimbările avute în vedere ar însemna că hotărârile CEDO nu vor mai avea caracter obligatoriu, pentru Curtea Supremă și că Parlamentul de la Westminster va avea dreptul de a opune un veto la hotărârile CEDO.

''The Human Rights Act'', legea internă care consfințește principiile internaționale ale Convenției Europene, privind Drepturile Omului în Marea Britanie, va fi anulată.

 

Mai multe pe Agerpres.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 0
tase
03 Oct 17:05
Adica de cand treburile legate de justitie au devenit afaceri de tratat in parlemente. Noi ne chinuim sa iesim din ra_hatul asta pe cand alti se inghesuie sa intre.
Răspunde
9 -1
03 Oct 13:41
Asta cu drepturile omului este o vrajeala occidentala ca ei sa aiba motive sa invadeze o tara, sa mai bage niste sanctiuni, sa condamne Milosevici si altii, in schimb ei nu servesc ... Cum se zice? Fa ce zice nu ce face popa...
Răspunde
2 -2
03 Oct 13:40
Sa vedeti daca guvernul nostru va mai plati ceva celor care dau in judecata Romania la CEDO si castiga. Daca si Marea Britanie le da cu flit ...
Răspunde
8 0
Hopa
03 Oct 13:24
Cea mai bizara declaratie a unui lider englez.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?