Locul demonilor! Urechi umane atârnate pe pereți, exces de băutură și o boală mortală

 

Burketown este un oraș situat între nord-vestul Queensland și estul Golfului Savannah, apărut în sec 19. Are un trecut întunecat cu violență terifiantă, boală mortală și exces de băutură.

Trecutul îndepărtat și periculos al unuia dintre cele mai îndepărtate orașe din Australia a fost dezvăluit în cartea "The gulf country". Expertul în științe sociale Richard J. Martin a petrecut peste un deceniu pentru a descifra trecutul neclar al acestei regiuni.

Doi copii sunt fotografiați la Burketown în secolul al XIX-lea. Martin a spus că orașul găzduiește 201 persoane conform recensământului din 2011 și a fost descris ca fiind un loc potrivit pentru demoni, un oraș de refugiu pentru infractorii din sud.

La momentul înființării orașului Burketown nu au existat medicamente, doctori, iar polițiștii erau aproape inexistenți.

În primele 12 luni de la apariția orașului, oamenii mureau din cauza unei boli mortale.

În 1866, boala numită febra golfului a ucis sute de persoane, notează Martin. Maladia se manifesta prin febră, dureri de cap, grețuri, iar oamenii nu au medicamente și nici mâncare, în schimb era alcool.

 Mai multe pe dailymail.co.uk. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?