Locuitorii din Alba nu vor făină de la Uniunea Europeană

 
La Alba Iulia făina distribuită prin Programul european pentru ajutorarea defavorizaţilor, destinată nevoiaşilor, zace în depozitul Căminului de zi pentru vârstnici. Dacă la început beneficiarii s-au grăbit să-şi ridice cele 16 kilograme de făină, acum, angajaţii responsabili cu distribuirea pachetelor aşteaptă cu orele venirea lor.

Ca să nu rămână în stoc cu tonele de făină, responsabilii cu derularea acestui program social au decis să condiţioneze distribuirea zahărului cu ridicarea pachetelor de făină.

De la începutul programului, în urmă cu două luni, doar o treime din persoanele din Alba Iulia, înscrise pe listele Serviciului social, s-au prezentat să-şi ridice pachetele cu făină.


Reprezentanţii Serviciului social spun că au încercat toate variantele de informare a beneficiarilor, dar nici aşa oamenii nu se înghesuie. Puţini beneficiari au înţeles însă de unde vin pachetele cu făină şi zahăr.


În acest ritm distribuirea pachetelor comunitare s-ar încheia abia la începutul anului viitor. Până acum în judeţ au ajuns 940 de tone de făină şi 270 de tone de zahăr. Alimentele comunitare se dau gratuit şi nu pot fi vândute, cel puţin aşa scrie pe etichetă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?