Locomotiva unui tren de persoane a luat foc într-o gară din judeţul Olt

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Locomotiva unui tren de persoane a luat foc în timp ce garnitura se afla în Gara Spineni, din judeţul Olt, incendiul soldându-se doar cu pagube materiale.
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Olt au fost informaţi, în jurul orei 0.14, că în Gara Spineni din Olt cea de-a doua locomotivă a unui tren personal, ce venea dinspre Craiova, a luat foc. Până la sosirea acestora, mecanicii de pe locomotivă au evacuat pasagerii şi au încercat să stingă incendiul cu ajutorul stingătoarelor din dotarea trenului, pentru ca focul să nu se extindă la vagoanele de pasageri.

Purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Cristian Croitoru, a declarat că la sosirea pompierilor exista, în ciuda intervenţiei ceferiştilor, pericolul ca focul să se extindă, deoarece locomotiva care luase foc nu a fost decuplată de la trenul de călători.


"Incendiul putea să se propage la cealaltă locomotivă şi la vagoanele de călători pentru că a doua locomotivă a trenului, folosită pentru încălzirea vagoanelor, care luase foc, nu fusese decuplată. Fiind vorba de un tren de noapte care venea dinspre Craiova, numărul pasagerilor aflaţi în acesta a fost mic, oamenii fiind evacuaţi cu uşurinţă fără ca viaţa să le fi fost pusă în pericol", a declarat Croitoru.

Potrivit acestuia, din primele cercetări, incendiul a pornit de la o scurgere accidentală de motorină de la injectorul agregatului care producea căldură în vagoanele de călători. Purtătorul de cuvânt al ISU Olt a susţinut că pagubele produse de incendiu au fost minime.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?