Localitatea în care copiii merg la şcoală la -50 de grade Celsius - VIDEO

 

Minus 50 de grade Celsius - este temperatura indicată de termometrele în satul Oimiakon, din regiunea Iacutia. Cu toate acestea, administraţia locală nu a anulat orele, iar copiii au fost nevoiţi să meargă la şcoală, scrie tjournal.ru.

Potrivit administraţiei locale, lecţiile sunt anulate doar în cazul când afară sunt -52 de grade Celsius.

Oimiakon este o mică localitate din nord-estul Iakutiei, cunoscută drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

Oimakon este cunoscut sub numele de "Polul Frigului", cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată fiind de minus 71,2 grade Celsius. Această temperatură este inscripţionată pe monumentul de la intrarea în localitate.

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin "Apa care nu îngheaţă".

Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel deoarece este situată lângă o apă termală, la care se adăpau turmele de reni.

În sat nu se poate cultiva nimic, astfel că locuitorii se hrănesc cu carne de ren şi cal, peşte crud îngheţat şi supă de carne.

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului mării, astfel că durata unei zile poate varia de la trei ore, în decembrie, la 21 de ore - pe timpul verii.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?