Amnistia e un "act de dreptate", pentru Dragnea. Nu e de acord cu Toader: "Unii fug de semnătură"

 
Liviu Dragnea, întrebat despre remanierea lui Tudorel Toader: 'Sunt miniştri care nu semnează'

Liviu Dragnea a făcut declarații mai tranșante ca niciodată despre necesitatea amnistiei - este un act de dreptate, nu de clemență, spune șeful PSD, pentru toți cei care au primit condamnări în baza protocoalelor. Dragnea intră în coliziune cu punctul de vedere al ministrului Justiției care spunea că amnistia NU s-ar aplica la acte de corupție.Preşedintele PSD, evită să spună direct numele miniştrilor care vor fi remaniaţi la CEx-ul de după referendum, dar întrebat despre Tudorel Toader, șeful PSD face legătura cu unii "care fug de semnătură". Întrebat dacă Paul Stănescu şi Tudorel Toader vor fi remaniaţi, aşa cum a declarat vineri Gabriela Firea, Dragnea evitat un răspuns direct.

"Va fi o discuție serioasă și foarte dură, pentru că nu mai poate fi un ministru dacă nu știe să comunice. M-am săturat să fiu paratrăznet, nici nu e treaba mea. Sunt miniștri care fug de semnătură, care nu comunică ce fac. Nu mai pot rămâne acolo. Discuția va fi foarte sănătoasă și foarte adâncă. Sunt miniștri care nu semnează, nu-și asumă. Deleagă semnătura altcuiva iar unele acțiuni chiar le blochează. Funcționarii din ministere unii blochează că așa au ordin pe unitate, alții de frică", a declarat preşedintele PSD, la un post de televiziune.

Dragnea: Amnistia este necesară

Liderul PSD nu se mai ascundeatunci când vine vorba de necesitatea legiferării amnistiei- este un act de dreptate, spune șeful PSD, după ce "au fost condamnări pe baza protocoalelor".

"Poziţia mea e foarte clară. Aş vrea să vă spun motivaţia pentru o astfel de măsură şi aici intru în contradicţie şi cu domnul Toader şi cu altcineva care a spus că în An Centenar e un an de clemenţă. Eu nu consider că e un act de clemenţă, ci de dreptate, pentru că au fost condamnări pe baza protocoalelor. Deci nu-s absolut de acord cu definiţia asta", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că indiferent dacă această măsură se ia anul acesta sau anul viitor, ea este necesară după "această perioadă neagră".

"Că trebuie adoptată prin OUG, că trebuie prin Parlament (...) Spunea la un moment dat în scrisoare că de asta reprezint o vulnerabilitate în partid că se discută despre asta. Şi am spus să fiu radiat din partid. Problema nu sunt eu. Problema este că ei nu vor să piardă această influenţă malefică (...) Aşa sunt eu din neam. Nu mi-e frică. Sigur nu-mi doresc şi nici nu cred că există o instanţă din România care să reziste la presiuni în ceea ce mă priveşte. Atunci m-am obişnuit cu ideea, va fi mâine, poimâine la toamnă. Habar nu am. Sigur că am fost vopsit în toate culorile iadului.", a mai spus liderul PSD.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stefan
24 Sep 10:07
Este clar ca omul este paranoic, nici Ceaușescu nu știut can sa se retragă!. Problema este ca Romania n-a avut politie judiciara ca Franța cu secție tehnica, s si ce este rău ca SRI a suplinit acest rau. Greșeală astronomica a fost făcută de CCR, nu stiu daca pe vremea lui Zegrean?, impardonabil, unde scrie in constituție ca nu este voie sa ai cooperări intre instutiile statului, ce constituție mai este si asta a lui iorgovan, așa oricine poate găsi tot felul de interpretari ale articolelor, o constituție trebuie sa fie clara, nu cu interpretari, nimic nu este bine in tara asta.
Răspunde
0 0
Nu pot să plâng de mila neamului meu !
24 Sep 12:17
2 Dl St,la final a ce spuneti scrie `Răspunde ”.Dar nu stiu ce va frământă.De ce a fost scoasă securitatea din justitie ?Pentru ca justiția se face cu probe /registre contabile ,chitante,conventii,scrisori etc ,ca sa arate ca din bugetul tării nu s-a furat nimic/si securitatea s-a luat după Beria si Andopov,si au folosit cărtiele plătite să minta sau sa spună ce si unde au fost politicienii.Si atunci ,pe legile lui Macovei,opereaza bănuiala legitică,au făcut organizatie de crimă organizata si nu puteau decât să fure.Si instanta de buna voia semna condamnări .De aia intrebam,cunoasteti pe dl Dragnea,care acum 10 ani a acceptat ca doua angajate de la primarie,cu voia lor,sa lucreze la partid ?.Asta ziceti ca pe drept ICCJ a dau 30 de ani la toata primaria pentru devalzarea tării sau că așa a zis securitaea franceza ,de care vorbiți ?Zău, dacă există o asemenea gndire,eu nu pot decât să plang de mila acestui neam ,nu a dv .
0 0
Dati lista coruptilor,sa vaa cedem ,boieri dumneavoastră !
24 Sep 05:51
Stiți ce cred eu dle Victor ?Corupția este„ o infractiune săvârsită de un funcționar de stat,care deturnează,dintru-un interes material,puterea datăn de fucția publică,aducând o pagubă statului,o perturbare a bunului mers al instituției,aduce o încălcare a depturilor cetășnești ”.Vă văd mai informat,aveti o alta definiție ,decât cea din lege ?Daca ma duceti la hastagi ,atunci inchid computerul.Asa dar,dl Dragnea, acum 10 ani a acceptat ca la prtidul din Teleorman să lucreze doua angajate de la primarie.Un inalt for judiciar,demn de cea mai inalta apreciere în SUA, a dat la mai toata primăria si dlui Dragnea aproape 30 de ani de puscărie.Aceasta este corupția secolului,sau e doar un caz ,pus la dispozitia hastagilor,de un for judiciar,ca să facem propaganda ostila tării si guvernării?Dacă mai aveți o lista cu curupți,nu va sfiiți,dl Orban de ex,lua bani de la un drumar cu scop caritativ, de a ajuta o televiziune in faliment și ea sa il ajute in alegeri,dl Ponta ,dl Sova,au incheiat contracte de avocati,altii au sărăcit drumarii,luând mita de la ei ,nu de la stat.cedându-le contractele care se cuveneau firmelor strine,adică ale noastre,dar din Europa sau America , etc
Răspunde
0 0
Victor
24 Sep 02:00
Condamnarile nu au fost date in baza PROTOCOALELOR . Au fost date urmare a FAPTELOR pe care le-au dezvaluit PROTOCOALELE !!! Cine a gresit -- CU INTENTIE -- sa raspunda in fata legii si sa PLATEASCA !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?