Departamentul de Stat: Liviu Dragnea și copiii săi, INTERDICȚIE de a intra în SUA

 
Departamentul de Stat: Liviu Dragnea și copiii săi, INTERDICȚIE de a intra în SUA / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Departamentul de Stat: Liviu Dragnea și copiii săi, INTERDICȚIE de a intra în SUA / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Departamentul de Stat: Liviu Dragnea și copiii săi, INTERDICȚIE de a intra în SUA Departamentul de Stat: Liviu Dragnea și copiii săi, INTERDICȚIE de a intra în SUA / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Anunțul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România, informează romania.europalibera.org.

Purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american a anunțat, joi, că, din cauza implicării în „fapte semnificative de corpuție”, fostul președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

Desemnarea publică a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a făcut potrivit legilor americane pe baza „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.


Legea americană reglementează că secretarul de stat anunță pe canale publice sau private astfel de oficiali și pe membrii apropiați ai familiilor lor. Astfel, măsura secretarului de stat de interzicere a intrării pe teritoriul SUA pentru Dragnea este aplicat și celor doi fii ai acestuia, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

”Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupției și în sprijinirea statului de drept în România”, se arată în comunicatul oficial al biroului purtătorului de cuvânt al secretarului de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?