Liviu Dragnea, atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis

Liviu Dragnea l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că președintele și-a anulat vizita în Ucraina având în vedere că noua lege a educaţiei nu a fost încă promulgată. Tot astăzi, fostul preşedinte Traian Băsescu a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi exprima nemulţumirea faţă de comportamentul lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a decis anularea vizitei în semn de protest față de o reformă care limitează cursurile în limbile minorităților naționale în favoarea limbii ucrainene.  

Liviu Dragnea l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că președintele și-a anulat vizita în Ucraina având în vedere că noua lege a educaţiei nu a fost încă promulgată.

"Avem 400.000 de etnici români în Ucraina. Ce facem? Ne supărăm și anulăm și vizita noastră acolo?", a zis Liviu Dragnea.  "Aici îi dau dreptate lui Traian Băsescu. Am văzut ce postare a făcut. Când este vorba despre un avantaj pentru țara ta, când este o șansă cât de mică trebuie să o folosești. Etnicii români de acolo trebuie să vadă că nu sunt părăsiți", a mai spus liderul PSD.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook prin care îşi exprimă nemulţumirea vizavi de decizia lui Iohannis. 

"Anularea vizitei Preşedintelui Iohannis în Ucraina şi respingerea vizitei la Bucureşti a Preşedintelui Parlamentului Ucrainei reprezintă o mare eroare politică, în condiţiile în care noua lege a educaţiei încă nu a fost promulgată. La limită, dar încă era timp pentru discuţii şi negocieri la nivelul celor doi şefi de stat, iar după discuţiile bilaterale, la declaraţia comună în faţa presei, Preşedintele României trebuia să exprime acolo, la Kiev, punctul de vedere susţinut în discuţii şi concluziile la care s-a ajuns. Putea fi un mare succes sau un mare eşec, dar românii din Ucraina ar fi ştiut că Preşedintele României i-a apărat până la capăt. Din păcate, anulând vizita, am părăsit bosumflaţi “câmpul de bătălie“ înainte de a trage “ultimul cartuş”.
Eu l-aş fi tras, chiar dacă şansele de succes erau mici. Nimic nu este umilitor când aperi interesele românilor din afara frontierelor. Anularea vizitei ar fi fost justificată, dacă Preşedintele Ukrainei ar fi promulgat imediat noua lege a educaţiei", a scris Traian Băsescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?