Lista celor mai BOGATE femei din lume care şi-au ridicat imperiile financiare de la zero

 

Au muncit mult și și-au ridicat imperii de miliarde cu mâinile proprii. Este vorba despre cele mai bogate femei care au luat-o de la zero. În prezent în lume sunt doar 56 de astfel de reprezentante. Revista Forbes le-a dedicat un top.

Cea mai bogată antreprenoare din lume este chinezoaica Zhou Qunfei. Născută într-o familie săracă, acesta a abandonat școala la 15 ani și a început să muncească. Din banii adunaţi, la 22 de ani, a lansat compania Lens Technology, care se ocupă de producerea ecranelor de sticlă. Acum, averea ei este estimată la 7,4 miliarde de dolari.

A doua în top este Marian Ilitch din SUA. Împreună cu soțul său au deschis prima pizzerie Little Caesars în orașul Detroit, în 1959. Ulterior, un local obişnuit s-a transformat într-un lanț de restaurante, care i-au adus o avere de aproximativ 6 miliarde de dolari.


Urmează o altă chinezoaică, Chan Laiwa, care în 1988 şi-a deschis o companie imobiliară, Fu Wah International. Şi această doamnă s-a născut într-o familie săracă, acum însă deține un imperiu cotat la 5,6 miliarde de dolari.

Pe locul patru se află Pollyana Chu, din Hong Kong. Deși provine dintr-o familie bogată, femeia a muncit cu ardoare. Şi-a deschis firma de brokeraj Kingston Financial Group în 1992. Acum, averea pe care o deţine se ridică la aproape 5 miliarde de dolari.

Jurnalista chineză Wu Yajun a ajuns în acest top după ce a deschis cu fostul ei soț compania imobiliară Longfor. Chinezoaica are în conturi aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

sursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?