Lipsa somnului poate declanșa o boală gravă

 
Lipsa somnului poate declanșa o boală gravă
Lipsa somnului poate declanșa o boală gravă

Somnul este un factor esențial atunci când vine vorba de buna funcționare a organismului. Astfel, lipsa acestuia poate duce la dereglări grave și chiar la apariția unei boli grave, ca epilepsia.Boală neurologică prin care se modifică transmiterea semnalelor electrice în interiorul creierului, epilepsia nu are, în majoritatea cazurilor, cauze cunoscute. Totuși, la pacienţii vârstnici pot exista cauze organice, iar la copii boala poate fi declanşată de lipsa somnului sau folosirea în exces a computerului.

Transmiterea genetică este scăzută în cazul epilepsiei, putând apărea doar la copiii ce provin din părinţi cu potenţial genetic epileptogen.

„Cu cât pacientul epileptic este mai în vârstă, cu atât mai mult ne gândim la o cauză organică de gen accident vascular, tumoare, infecţie cerebrală etc. Lipsa de somn este un factor de antrenare a crizelor, mai ales la copiii care folosesc în exces calculatorul”, explică dr. George Popescu-Tismana, medic primar neurolog, specialist în electroencefalografie.


Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?