Liga Studenților din Iași cere demisia lui Tudorel Toader: ”Se pregătește boicotarea admiterii”

 
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Liga Studenţilor din Iaşi a anunţat proteste faţă de rectorul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader, motivând că rămânerea acestuia în funcţie aduce grave prejudicii de imagine comunităţii academice ieşene. 

Liga Studenților (LS IAȘI) îi solicită lui Tudorel Toader să își depună urgent demisia din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice, și anunță faptul că se pregătesc acțiuni de boicotare a admiterii la universitate, mulți elevi și părinți fiind determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector, potrivit unui comunicat postat pe ligastudentilor.net.

Totodată, organizația face apel la toți cei care au susținut mișcarea civică anticorupție, în special la studenții și profesorii care au votat DA la referendumul de duminică, să susțină demersurile de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector.

”Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziția de rector al Universității „Cuza”, după ce se suspendase din funcție pentru a deveni ministru al Justiției în guvernele coaliției PSD-ALDE. Din totalul de 48 de luni de mandatul de rector, două treimi le-a dedicat strict intereselor politice și financiare, nu comunității academice, care l-a ales în funcție pentru a reprezenta interesele universității, nu pentru a avea o rampă de lansare în politică.

De la întoarcere, Tudorel Toader pretinde că a fost adevăratul manager al Universității, asumându-și meritele din „raportul rectorului” pentru anii 2017 și 2018, deși în această perioadă a fost suspendat, fiind ministru al Justiției. Cu anumite ocazii, evită chiar să amintească faptul că în această perioadă Universitatea a fost condusă de către doamna Mihaela Onofrei, în calitate de ordonator de credite (rector interimar) și de către restul conducerii executive a instituției, căreia i se cuvin meritele pentru buna administrare a celei mai vechi universități din țară.

Totodată, acesta urmărește instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale ca fost ministru, prin care membrii comunității academice să fie reduși la tăcere, iar acțiunile sale ca ministru să fie justificare public”, precizează comunicatul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Profesorii nu lucreaza ca ageamii,studenti cartofori ?
06 Jun 13:06
Studntii pe vremea mea erau sociali democarati.Acum ,ca iau bani de la mine sa se pregateasca pentru Germania au dvenit de dreapta,adică in slujba capitalului.Si,studetnti ,daca mai cititi,ce aveti .domnilor cu dl profesor nu e artizanul arestăii dlui Dragnea ?Nici asta nu va convine,pe cine mai arestați ?
Răspunde
0 0
Ali
05 Jun 18:41
Tudorel înviorat ia o gură de rahat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?