Kelemen Hunor, UDMR, după votul "în reluare": E o porcărie, ne gândim dacă mai colaborăm cu PSD

 
Kelemen, despre criticile din comisia LIBE: Unele sunt în regulă, dar sunt aroganţi
Kelemen, despre criticile din comisia LIBE: Unele sunt în regulă, dar sunt aroganţi

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a calificat ca fiind "o porcărie" modul prin care PSD şi ALDE au reuşit să treacă legea care previne spălarea banilor. Mai mult, liderul UDMR a lăsat să se înţeleagă faptul că formaţiunea pe care o conduce va fi mult mai circumspectă în ceea ce priveşte colaborarea cu PSD în Parlament. "În ceea ce privește colaborarea punctuală, vom vedea, vom analiza punctual, nu este o decizie care se va lua astăzi. În acest moment s-a întâmplat la Camera Deputaților ceva ce nu trebuia să se întâmple. Vom vedea cum va decurge pe viitor," a declarat Hunor, citat de Mediafax.

„Aici coaliția, ați văzut, nu depinde de voturile noastre. Este o coaliție fericită, repetă votul ori de câte ori dorește și merge înainte. (...) Astăzi nu am susținut această propunere a lor și totuși a trecut. Nu, nu trebuia reluat votul. Haideți, de fiecare dată se constată o problemă tehnică după ce nu au voturile necesare. Deci nu se poate. A fost un vot, au verificat înainte sistemul. Sistemul funcționa. Nimeni nu a contestat această procedură și acest sistem că ar fi o problemă. Deci nu poți relua votul ori de câte ori dorești sau ori de câte ori mai ai nevoie să aduni trei, patru voturi. Nu se poate”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Proiectul a primit numărul de voturi abia la o doua încercare, la solicitarea alianţei PSD ALDE.

Iniţiativa legislativă a stârnit critici din partea UDMR din clipa în care fundaţiile au fost incluse pe lista entităţilor care trebuie să declare sursa banilor. Ca urmare a acestor critici, proiectul a suferit o modificare înainte de a ajunge la votul din plenul Camerei Deputaţilor, astfel încăt fundațiile ce aparțin minorităților să nu fie exceptate.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina oficială a Camerei Deputaţilor, parlamentarii UDMR n-au fost prezenţi la vot.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?