Liderul PNL Botoşani, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE

 
Liderul PNL Botoşani, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE
Liderul PNL Botoşani, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE

Preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat, joi, la şase luni de închisoare cu suspendare, de Judecătoria Botoşani, fiind acuzat că a consemnat nereal că membri ai partidului au fost excluşi din PNL, aceştia pierzându-şi astfel funcţiile de consilieri judeţeni sau locali.Florin Ţurcanu, care este şi şeful Consiliului Judeţean Botoşani, a fost trimis în judecată în anul 2011 pentru că a consemnat nereal că membri ai organizaţiei au fost excluşi din partid, deşi în Delegaţia Permanentă a PNL Botoşani acestora li s-a ridicat doar sprijinul politic.

Potrivit procurorilor, liderul organizaţiei a notificat că diferiţi membri ai PNL Botoşani au fost excluşi din partid prin hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din 21 iunie 2009.

"Scopul urmărit a fost acela ca, în locul persoanelor alese în funcţia de consilier local sau judeţean, să ajungă alte persoane, agreate de inculpat. Având în vedere că locul vacantat era ocupat de persoana aflată pe poziţia imediat următoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreată nu ocupa întotdeauna această poziţie, ci o poziţie inferioară, inculpatul a emis hotărâri prin care erau excluse chiar şi cinci persoane pentru a se ajunge ca funcţia vacantată să fie ocupată de persoana dorită", se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii susţin că Ţurcanu a semnat acte prin care se consemna, în mod necorespunzător realităţii, că Delegaţia Permanentă a PNL Botoşani din 21 iunie 2009 a hotărât excluderea a 23 de persoane din PNL şi că, în realitate, în cadrul acestei şedinţe singurele sancţiuni aplicate au fost retragerea sprijinului politic faţă de membrii Aurelia Aroşoaie, Cristina Bahrin şi Cristian George Ostafie şi excluderea din partid a lui George Ostafie.

"Ulterior, realizând că sancţiunea retragerii sprijinului politic nu duce la încetarea de drept a calităţii de consilier, acest efect avându-l doar sancţiunea excluderii din partid, inculpatul Florin Ţurcanu a procedat la emiterea în fals a unor hotărâri în care se atestă că sancţiunea este aplicată şi faţă de Aurelia Arosoaie, Cristina Bahrin şi Cristian George Ostafie", mai susţin anchetatorii.

În urma acestor hotărâri, persoanele respective şi-au pierdut calitatea de consilier local sau judeţean.

Judecătoria Botoşani l-a condamnat, joi, pe Florin Ţurcanu la şase luni de închisoare cu suspendare şi la o perioadă de doi ani şi şase luni de încercare.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la data comunicării.

Preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu comentează sentinţa şi că se va consulta cu avocaţii pentru a stabili calea de urmat.

"E o premieră în România. Am fost condamnat în calitate de şef de partid că am dus la îndeplinire decizii ale unui partid politic", a spus Ţurcanu.

El a subliniat că vina lui este că a condus o şedinţă la care au participat 120 de membri de partid şi a menţionat că 75 de martori au explicat ceea ce s-a întâmplat în timpul acelei şedinţe.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Tudorel Marin
13 Mar 21:48
La PNL exista o scoala a timpitilor? Unii se omoara pe la TV pentru imaginea PNL iar altii se intrec in prostii.Cand se termina curatenia in PNL?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?