Liderul nord-coreean Kim Jong-un cere armatei să fie pregătită de război "la orice oră"

 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a decretat "semi-star de război" şi a ordonat trupelor "să fie pregătite complet pentru orice operaţiune militară, la orice oră". Decizia sa vine după ce joi, 20 august, armata sud-coreeană a ripostat cu zeci de obuze, după ce Coreea de Nord a tras un singur foc de artilerie în direcţia unei localităţi sud-coreene de la frontieră.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat armatei să fie pregătită pentru război, după ce joi, 20 august, între ţara sa şi Coreea de Sud a exista un schimb de focuri.

Potrivit agenţiei KCNA, citată de BBC News, în timpul unei reuniuni de urgenţă cu comisia militară, Jong-un a declarat „semi-stare de război”, amininţând că vor exista repercusiuni serioase dacă Seulul nu va înceta atacurile de la frontieră.

De asemenea, el a cerut ca trupele „să fie pregătite complet pentru orice operaţiune militară, la orice oră”.

Armata sud-coreeană a ripostat joi cu zeci de obuze, după ce Coreea de Nord a tras un singur foc de artilerie în direcţia unei localităţi sud-coreene de la frontieră, Yeoncheon.

Circa 80 de persoane din localitatea în care a căzut obuzul nord-coreean au fost evacuate în buncăre subterane, iar autorităţile au îndemnat şi alţi locuitori să părăsească zona.

Pe de altă parte, Coreea de Nord a ameninţat anterior că va ataca difuzoarele sud-coreene care difuzează, pentru prima dată după 11 ani, mesaje de propagandă împotriva Phenianului peste linia de demarcaţie.

Phenianul şi-a pornit, la rândul său, difuzoarele dinspre Coreea de Sud.

Totul a început după ce Seulul a acuzat Phenianul că a plasat mine de teren de partea sud-coreeană a Zonei Demilitarizate, care au rănit grav doi militari sud-coreeni săptămâna trecută.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?