Lider USR, apel neobișnuit: "Cer Jandarmeriei să nu participe la parada de 1 Decembrie"

 

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, a cărui fiică a leșinat în Piața Victoriei în 10 august ca urmare a atacului cu gaze lacrimogene în zona Muzeului Antipa, critică "tupeul Jandarmeriei de a insulta în continuare cetățenii români" prin declarațiile publiceVlad Alexandrescu consideră o "mizerie" comunicatul de presă al Jandarmeriei de luni, prin care sunt numiți antiromâni cei care vor să protesteze de 1 Decembrie și "în care spuneți că se descalifică ca oameni, cetățeni și români" cei care întorc spatele Jandarmeriei.

"Până nu veți înțelege gravitatea faptelor voastre, că jandarmul trebuie să-l apere pe cetățean, nu să-i rupă fața cu bâta, nu cred că aveți ce căuta la Parada de la 1 Decembrie", spune fostul ministru.

La protestul din 10 august, fiica lui Vlad Alexandrescu a fost luată cu targa, inconștientă, din cauză că a inhalat gazele împrăștiate de jandarmi în zona Muzeului Antipa, unde erau doar protestanți pașnici, femei și copii.

"Tupeul de a insulta în continuare cetățeni români, așa cum tot cetățeni români ați atacat cu brutalitate, arată că nu aveți nicio remușcare în a folosi forța împotriva celor care nu se pot apăra. Tăcerea miilor de jandarmi în fața acestor acte dovedește complicitatea cu abuzatorii", mai arată senatorul USR în mesajul adresat jandarmilor.

Mesajul lui Vlad Alexandrescu:

"Cer Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie!

Unu la mână, pentru că ați gazat 100.000 de protestatari pașnici în data de 10 august. Ați folosit substanțe periculoase într-o piață plină și de copii, bătrâni, femei însărcinate și alte persoane vulnerabile. I-ați lovit cu bâtele și picioarele pe cei cu mâinile ridicate, care nu reprezentau niciun pericol.

Doi la mână, nu ați considerat necesar să vă cereți iertare pentru acea noapte oribilă. Ba chiar ați și făcut plângere penală împotriva lor. Tot voi! Tot agresorul reclamă victima! Ați inventat povești cu mașini pline ochi cu cocktailuri Molotov, dar fără să vedem o dovadă nici până astăzi. Ați refuzat să ne spuneți până și ce conțineau acele gaze cu care am fost cu toții otrăviți.

Trei la mână, culmea cinismului, Carmen Dan a vrut să și promoveze "fantoma albă" de pe 10 august. Din Colonelul Paraschiv care trimite brutele peste oameni neajutorați, ar fi devenit Generalul Paraschiv, care ar facep robabil în mare parte același lucru și în viitor. De fiecare dată, majoritatea jandarmilor au tăcut și au aprobat tacit comportamentul conducerii".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?