Lider ultranaționalist rus: România poate profita de instabilitate pentru a revendica teritorii

 

Liderul ultranaţionalist rus, Vladimir Jirinovski, a avertizat, luni, că acţiunile Ucrainei riscă să conducă la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial și a precizat, în acest context, că România, Ungaria şi Polonia ar putea anexa teritorii ucrainene care le-au aparţinut, informează Mediafax.

"Manevrele Serbiei împotriva Austro-Ungariei au provocat Primul Război Mondial, iar acum istoria se repetă. Prin acţiunile de acum, Ucraina conduce Europa spre al treilea Război Mondial. Din nefericire, se va ajunge la asta, iar Ucraina este un instigator", a declarat Vladimir Jirinovski, într-un comunicat postat pe site-ul Partidului Liberal-Democrat din Rusia.

Potrivit lui Jirinovski, Polonia ar putea profita de situaţia instabilă din regiune pentru a încerca să anexeze oraşele ucrainene Liov şi Rovno, Ungaria ar putea revendica zonele transcarpatice, iar România, Cernăuţiul şi Bucovina.

"Aceste teritorii le aparţin. Harta secolului 16 arată că aceste teritorii au fost ocupate de Kiev (...) După destrămarea Uniunii Sovietice, structura bipolară a lumii a dispărut, iar acum Occidentul este interesat să diminueze orientarea spre politici de stânga a Europei de Est. Ideile de stânga tind să beneficieze de o mai mare susţinere în contextul crizei economice. Ţările vor fi atrase din nou de Rusia. De aceea, în mod deliberat, se încearcă orientarea Europei de Est, a zonei baltice şi a Ucrainei spre politici de dreapta, pentru a face imposibilă apropierea de Rusia", a mai spus Jirinovski.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 0
mihaitzateo
17 Nov 22:26
Du-te mai de aci,ca tu nu esti ultra-nationalist,esti doar dus cu capul.
Ukrainieni sunt cam acelasi popor cu rusii,genetica e aproape identica,iar limbile,dialectele de rusa din Sud-Vestul Rusiei,se inteleg precum se intelege un moldovean cu un oltean,nu sunt limbi diferite,ci dialecte ale aceleasi limbi.
Daca Jirinovski era ultra-nationalist,milita sa se faca pace in Ukraina,sa nu mai fie razboi intre fratii de sange si limba.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?