Lider PNL: Autostrada Unirii - Alt eșec major pentru Dăncilă

 

Laurențiu Leoreanu - vicepreședinte PNLamintește că a trecut un an de când președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind Autostrada Unirii care obligă Guvernul să demareze proiectul rutier.

Liderul PNL spune că legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut, Guvernul să asigure finanțare predictibilă, an de an, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare (noiembrie 2018).

„A trecut aproape un an de când președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind Autostrada Unirii care obligă Guvernul să demareze proiectul rutier. Ce a făcut ministrul Transporturilor în acest timp? A stat în birou și a (re)făcut studii de fezabilitate pe hârtie. Atât! Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut, Guvernul să asigure finanțare predictibilă, an de an, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare (noiembrie 2018).

Ce a făcut, concret, ministrul Răzvan Cuc timp de 10 luni pentru proiectul rutier atât de așteptat în Moldova? A încheiat un contract pentru un nou studiu de fezabilitate privind tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Pentru tronsonul Târgu Mureş – Ditrău – Tîrgu Neamţ a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate, iar pentru tronsonul Tîrgu Neamţ – Iaşi sunt încă în evaluare cele patru oferte depuse. Tronsonul Iaşi – Ungheni abia a fost scos la licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Pe scurt,  Autostrada Unirii n-a depășit faza birocrației, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii.

Premierul Viorica Dăncilă a pierdut legitimitatea poporului după alegerile europarlamentare, a pierdut majoritatea parlamentară, a pierdut încrederea partenerilor europeni, refuză să vină pentru un vot de validare în Parlament, dar se plânge că președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. Atacul premierul la adresa președintelui e cu atât mai ridicol în contextul în care ministerele care au titulari sunt modele de incompetență. Un caz concret: Ministerul Transporturilor, condus de Răzvan Cuc, care ignoră Legea adoptată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis în urmă cu aproape un an privind construcția Autostrăzii Iași- Târgu Mureș, singura șansă prin care Estul subdezvoltat al României – incluzând și Republica Moldova -  ar putea fi conectat la Vestul aflat în plină expansiune economică.

În luna februarie 2019, Rovana Plumb, în calitate de ministru interimar al Transporturilor, anunța că în acest an vor putea fi daţi în trafic 180 de kilometri de autostradă. Au trecut 8 luni și s-au deschis doar 20 de kilometri: lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Așadar, Guvernul Dăncilă construiește în medie 2,5 km de autostradă pe lună.  Și din cauza modului jalnic în care gestionează domeniul Transporturilor, căderea Guvernului Dăncilă, după trei ani de batjocură, a devenit o prioritate națională pentru România”, a declarat Laurențiu Leoreanu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?