Grefierii, după întâlnirea cu ministrul Muncii: Dacă nu va fi o intervenţie, salariile vor scădea

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, se întâlneşte astăzi cu grefierii aflaţi în grevă
Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, se întâlneşte astăzi cu grefierii aflaţi în grevă

Scandalul privind salariile continuă. În această dimineaţă, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu se întâlneşte cu reprezentanţii grefierilor. Personalul auxiliar din instanţele de judecată se află de la începutul lunii în grevă japoneză după ce au descoperit că le-au scăzut salariile. În urma întâlnirii, reprezentanţii grefierilor au afirmat că modalitatea de calcul a salariilor a fost înţeleasă greşit, iar dacă nu se intervine de urgenţă, în sensul ca ordinatori de credit să îşi asume noul mod de calcul, salariile grefierilor vor fi diminuate. Pe de altă parte, şi Olguţa Vasilescu a spus, după întâlnire: "Exact ce estimasem şi ieri, salariile nu au cum să scadă"."Modalitatea de calcul a fost înţeleasă greşit. Sacă legea se va aplica în mod unitar salariile nu se vor schimba. Ministerul Muncii urmează să trimită o recomandare a modului de calcul către ordinatorii de credite", a afirmat unul dintre reprezentanţii grefierilor, după întâlnirea de la Ministerul Muncii.

"Se pare că legea este clară din punctul lor de vedere. Nu este vorba despre creştere a salariilor şi vom vedea ce modalitate de protest alegem. Din punctul de vedere al Ministerului Muncii plecăm lămuriţi: trebuie clarificat modul de calcul. Ordinatorii de credite trebuie să îşi asume modul de calcul, însă nu va fi o creştere, ci evităm scăderea salariilor", a spus acesta.

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu i-a invitat pe grefieri la dialog, pentru a vedea dacă este vorba despre o eroare de calcul al salariilor, aşa cum s-a mai întâmplat în cazul asistenţilor sociali. Vasilescu susţine că în ultima jumătate de ani, niciun reprezentant al grefierilor nu s-a adresat ministerului, ci doar au trimis luni un comunicat de presă.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat într-o conferinţă de presă: "În ultimele şase luni, niciun reprezentant al grefierilor nu s-a adresat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Abia ieri (luni, n.r.), ulterior invitaţiei publice a ministerului la dialog, ne-au transmis şi nouă comunicatul de presă remis dumneavoastră. Le adresăm, din nou, invitaţia la dialog, pentru miercuri, ora 9.00, pentru a constata dacă nu este vorba de o modalitate eronată de calcul".

Lia Olguţa Vasilescu: Salariile bugetarilor nu scad. Adevăratele creşteri se vor vedea în 2019

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?