Cel mai slab LEU din istorie! Cutremurul de la vârful PSD și haosul fiscal, cocktail fatal

 
Curs valutar
Curs valutar

Zi neagră pentru banii românilor. LEUL a atins cel mai slab nivel din istorie în raport cu moneda euro, pe fondul scandalului fără precedent declanșat de noul dosar penal pe numele șefului PSD, Liviu Dragnea, dar și al "haosului fiscal" instrumentat de Guvern. Banca Națională a anunțat, luni, un curs de schimb euro/leu de 4,6495, peste cursul istoric din august 2012 - 4,6481 lei/euro.Zi neagră pentru banii românilor. LEUL a atins cel mai slab nivel din istorie în raport cu moneda euro, pe fondul scandalului fără precedent declanșat de noul dosar penal pe numele șefului PSD, Liviu Dragnea, dar și al "haosului fiscal" instrumentat de Guvern.

Banca Națională a anunțat, luni, un curs de schimb euro/leu de 4,6495, pe fondul cutremurului de la vârful PSD, cauzat de noul dosar penal al lui Liviu Dragnea, dar și de instabilitatea fiscală creată de pachetul de măsuri anunțat miercuri de Guvern.

Leul a intrat de pe trend descendent accelerat de miercurea trecută, zi în care Guvernul a aprobat setul de măsuri fiscale contestat la unison de sindicate, patronate, analiști economici și președinție.

Leul a pierdut teren și în fața dolarului american, acesta fiind cotat la valoarea de 3,9913 lei. Doar francul elvețian s-a depreciat ușor în fața leului până la valoarea de 4,0063 lei.

Banca Națională a anunțat, vineri, un curs de schimb euro/leu de 4,6390, după ce joi cursul euro-leu se afla la 4,6279.

Până la ziua neagră de 13 noiembrie 2017, fostul maxim istoric al monedei euro în raport cu leul fusese atins în august 2012, imediat după suspendarea președintelui Băsescu. Moneda națională nu a mai avut o cotație atât de slabă din 3 august 2012 - 4,6481 lei/euro, nivel care a și rămas până acum maxim istoric.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?