Leul începe săptămâna prost, dar recuperează după câteva ore. Cursul BNR de luni

 
Cursul valutar s-a temperat
Cursul valutar s-a temperat

După trei zile consecutive în care euro a atins cea mai mare valoare din istorie, la cursul anunțat de BNR, veștile era și mai proaste luni dimineața. În cele din urmă BNR a anunțat un curs valutar mai mic decât cel de vineri, deci nu s-a înregistrat un nou record la euro.BNR a anunțat, luni, un curs de 4,6771 lei/euro, sub maximul istoric stabilit luni care era de 4,6782 lei/euro. Este totuși al doilea cel mai ridicat curs din istorie.

Dolarul a crescut puternic luni la cursul BNR până la valoarea de 4,0802 lei. Și francul elvețian a explodat luni până la cotația de 4,1524 lei.

Luni, la ora 8,30, pe piața interbancară euro a ajuns la valoarea de 4,6845 lei, mult peste nivelul la care a închis săptămâna trecută, scrie Realitatea Financiara.

După ora 9.00, cursul valutar a urcat la valoarea de 4,6870 lei, potrivit Bloomberg.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,6782 lei/euro. A fost a treia şedinţă consecutivă în care leul atinge minime istorice în faţa monedei europene.

Estimările analiștilor și directorilor financiari vorbesc de o continuare a deprecierii cursului peste valoarea de 4,7 lei/euro până la sfârșitul anului.

Lipsa bugetului depreciază moneda națională, spun analiștii economici. Leul se apropie vertiginos de cursul de 4,7 lei/euro, după trei zile consecutive de noi recorduri negative.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?