Legile justiţiei, în biroul lui Dragnea. Cazanciuc: Dezbatem cât e nevoie

Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, joi, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu Liviu Dragnea şi cu preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, că este important ca legile justiţiei să fie adoptate fără grabă şi în acord cu Deciziile CCR."Am discutat despre mai multe legi aflate în procedură parlamentară şi despre legile justiţiei şi cu preşedintele Comisiei, Florin Iordache. Ideea a fost să avem un calendar în care să nu ne grăbim. Am avut ieri o primă dezbatere în comisie, am luat fiecare text în parte, nu a durat mult pentru că suntem toţi foarte strânşi de Decizia Curţii. O să avem următoare şedinţă luni (...). Despre calendar a fost vorba, să facem dezbaterea cât este nevoie şi să respectăm riguros decizia Curţii. Foarte multe articolele de modificat nu sunt, sunt aproape 20 şi o marjă destul de mică de manevră pentru membrii comisie. Aşa spune Decizia Curţii", a declarat fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc a afirmat că eliminarea Preşedintelui României din procesul de numire a magistraţilor de rang înalt are ca scop întărirea independenţei CSM. "(...) Curtea spune că a fost un act de curtoazie în anul 2005 (...) legiuitorul are opţiunea să lase sau să întărească independenţa CSM. Textul propus colegilor noştri a avut în vedere ideea de a întări independenţa CSM. (...) Vor rămâne în corpul legii doar acele articole care sunt strict în acord cu Decizia CCR", a spus Cazanciuc, întrebat dacă eliminarea preşedintelui din numirea judecătorilor de rang înalt respectă Decizia CCR, scrie Mediafax.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?