Legile Justiţiei, din nou în Comisia Iordache

 
Comisia Iordache vrea să bage sub preș Comisia de la Veneția
Comisia Iordache vrea să bage sub preș Comisia de la Veneția

Legile justiţiei ajung din nou în Comisia Iordache. Comisia Iordache se întruneşte pentru a dezbatere amendamente le care senatorii le-au adus ordonantelor care modifica Legile Justitiei. Ambele ordonanțe au fost adoptate de plenul Camerei Deputaților si trebuie să ajungă in plenul Senatului, forul decizional.

 Deşi experţii Comisiei de la Veneţia au criticat înfiinţarea unei secţii care sa ancheteze magistraţi, PSD-ALDE au decis să nu renunţe la această structura.

Nici modificările aduse până în prezent OUG 92 nu au respectat in totalitate recomandările experţilor europeni. Dimpotrivă, în textul de lege au fost introduse prevederi aspru criticate de Opoziţie, dar si prevederi pentru care care România a fost criticată în raportul  MCV.

 Alesii au votat introducerea unui nou criteriu de eliberare din funcţie a magistraţilor, respectiv „neîndeplinirea condiţiei privind buna reputaţie", prevedere aspru criticată de Opoziţie.

De asemenea, Legea adoptată de deputați a eliminat din OUG 92 articolul IV care se refere la continuarea detașărilor pe perioada exercitării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România.


Un alt amendament adoptat prevede că pentru a fi promovaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, procurorii să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
27 Nov 01:21
Cei 30 de milioane de romani exterminati in ultimii 30 de ani au produs un dezastru demografic care a produs o populatie de obedienti cu cel care ke pune blidul cu mincare moca in fata. Iar odata ce nebunul si-a pus tichia cu margaritare a inceput si circul ...
Răspunde
0 0
Jan
27 Nov 01:10
Normal, fac aia la “legi” pina se alege praful, se blocheaza totul, hotii isi vor da singuri pedepsele iar judecatorii vor judeca din bora-bora ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?