Legenda "PIRAMIDEI ENERGETICE" a SFINXULUI. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul

Legenda "piramidei energetice" a Sfinxului
Legenda "piramidei energetice" a Sfinxului / FOTO: www.ziardambovita.ro

Iluzie optică, fenomen rar sau pur şi simplu o legendă păstrată din timpuri străvechi? Zeci de turişti din toate colţurile ţării dar din străinătate s-au adunat în Platoul montan Bucegi, la celebrul Sfinx să vadă, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramidă energetică.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, zeci de oameni urcă la celebrul Sfinx. Cu toţii speră să vadă, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramida energetică, în jurul chipului sculptat în piatră. Fenomentul ciudat ar fi legat, de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor, scrie ziardambovita.ro.

Unii cercetători spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis.

Legendă sau nu, după mai bine de 2000 de ani, mulţi oameni încă aşteaptă apusul în singura zi în care, spun ei, chipul straniu este acoperit de razele soarelui care formează o piramidă magică.

În urmă cu patru ani, în Buşteni, a avut loc o apariţie extrem de rară. Chiar în spatele muntelui, norii luaseră forma crucii de pe Caraiman, iar mulţi turişti n-au ştiut ce să creadă. Meteorologii au explicat atunci că este o simpla iluzie optică produsă de reflexia razelor soarelui într-un strat subuţire de nori.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?