Legea turismului, prioritatea zero a ministrului propus. Ce prevede aceasta

Bogdan Trif
Bogdan Trif

Prioritatea zero este adoptarea Legii turismului şi elaborarea unei strategii naţionale în turism, a declarat, luni, ministrul propus pentru preluarea portofoliului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului."Prioritatea zero este adoptarea Legii turismului. Este un proiect de lege deja iniţiat şi asumat de către Guvern, iar acum se află în dezbatere interministerială. Au fost ceva probleme, dar voi urmări ca toate avizele venite de la ministerele care au semnalat probleme să fie remediate în cel mai scurt timp şi legea să fie transmisă în dezbatere de urgenţă către Parlament", a spus Trif.

Potrivit sursei citate, o altă prioritate este adoptarea unei strategii naţionale în turism, "care să aibă în vedere promovarea şi dezvoltarea turismului".

"S-a creat deja un grup de lucru compus din specialişti ai MT, din SGG şi cel mai important, participă şi specialişti din piaţă. O altă prioritate: ne propunem pentru anul acesta realizarea sistemului informatic de evidenţă a activităţii în turismul din România. Este extrem de important să avem în timp real pentru a face o radiografie exactă a datelor pe care acest sistem le-ar furniza. Şi atunci o să putem să corelăm toate măsurile pe care le avem în plan şi să eficientizăm activitatea turistică în România. Prin acest sistem informatic s-ar combate şi evaziunea fiscală", a adăugat Trif.

Acesta a precizat că intenţionează să deschidă foarte rapid centrele de informare turistică din opt capitale europene, care au fost închise, dar şi să deschidă altele noi, în total să existe 17 astfel de centre.

"Îmi propun să deschid foarte rapid centrele de informare turistică - am avut opt centre închise în opt capitale importante ale lumii. Avem un grup de lucru la MAE pentru a le redeschide în cel mai scurt timp. Ne-am stabilit chiar să le dublăm, la un număr de 17 locaţii. Până la sfârşitul anului să le definitivăm şi să le dăm în lucru", a subliniat ministrul propus pentru preluarea portofoliului Turismului.

Bogdan Gheorghe Trif a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Trif a fost validat cu 38 voturi pentru şi 13 împotrivă.

Legea turismului a fost lansată în dezbatere publică la sfârşitul verii 2017. Până la adoptarea noii legi, activitatea din domeniul turistic este reglementată printr-o ordonanţă veche din anul 1998.

Guvernul vrea să înfiinţeze un Sistemului Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din România (SIEATR), care va fi gestionat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi va cuprinde date despre toţi turiştii din țara noastră. Softul va fi pus în mod gratuit la dispoziţia unităţilor de cazare.

Autorităţile administraţiei publice locale vor fi obligate să organizeze centre de informare şi promovare turistică la nivelul fiecărei staţiuni turistice respectiv la nivelul fiecărei localităţi cu potenţial turistic. Centrele de informare şi promovare turistică trebuie să distribuie materiale de informare a turiştilor în limba română şi cel puţin, într-o limbă de circulaţie internaţională, ce conţin informaţii asupra ofertei, atracţiilor şi obiectivelor turistice locale, zonale sau naţionale, după caz.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?