Legea pensiilor a fost adoptată

 

Legea pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor, forul decizional. Legea a primit 197 voturi ''pentru'', niciun vot ''împotrivă'' şi 70 abţineri. Săptămâna trecută social-democraţii au sabotat la Senat proiectul de suflet al fostului ministru Lia Olguța Vasilescu. Impactul bugetar al legii este de peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor.

La votul din comisii au fost înregistrate doar patru abţineri, restul voturilor fiind favorabile. Modificările făcute de comisii au vizat punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale a articolelor declarate neconstituţionale.

Săptămâna trecută, Legea pensiilor a primit doar 67 de voturi „pentru“, în Senat, acestea fiind insuficiente pentru o lege organică, care are nevoie de minimum 69 de voturi. Deşi PSD numără exact 69 de senatori, iar împreună cu UDMR şi ALDE depăşeşte acest prag, absenteismul social-democraţilor a făcut ca legea să nu treacă.

 

Legea Pensiilor, respinsă în Senat. Promisiunea guvernului: punctul de pensie crește în septembrie

Viorica Dăncilă a acuzat Opoziţia că a blocat adoptarea Legii Pensiilor în Senat, trecând în plan secund faptul că legea să treacă şi că tocmai aleşii PSD au lipsit.

Dăncilă dă vina pe Opoziţie pentru respingerea Legii Pensiilor, deşi PSD a lipsit masiv

Ministrul Muncii Marius Budăi a acuzat opoziția că formează o ”alianță a austerității”, dar nu a oferit o explicație pentru eșecul coaliției în a-și impune votul.

Budăi a asigurat totodată că legea va fi votată în Camera Deputaților, camera decizională, și că punctul de pensie va crește, așa cum a promis guvernul, de la 1 septembrie. 

CCR a decis în martie că legea pensiilor este parțial neconstituțională. Sesizarea împotriva legii a fost depusă de PNL și USR la finalul anului trecut, imediat după votul din Camera Deputaților.

CCR despre Legea pensiilor: "Nu se înţelege cine datorează şi cine plăteşte"

Cu câteva ore înainte de vot, Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă legea pensiilor se poate aplica din 2021 sau este nevoie de modificarea calendarului pentru intrarea ei în vigoare, premierul precizând: "De ce nu? Vedem, reluăm totul, ne uităm cu foarte multă atenţie, astfel încât să luăm cele mai bune decizii". 

Dăncilă s-a întâlnit miercuri, la sediul PSD din Kiseleff, cu Organizaţia de pensionari a partidului şi cu cea de femei.

"Mă întâlnesc astăzi cu pensionarii pentru a discuta din punct de vedere politic. Am chemat şi ministrul Muncii, vom discuta şi despre aspecte guvernamentale, dar întâlnirea de astăzi este o întâlnire politică", a spus Dăncilă, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă la această întâlnire va discuta cu pensionarii şi despre legea pensiilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
26 Jun 16:07
Nesătuilor !!!
Răspunde
0 0
Dragoș
26 Jun 12:18
Inseamna ca opozitia a votat împotriva
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?