Legea pensiilor, criticată de sindicate: sunt sacrificate generaţiile viitoare

 
Dumitru Costin
Dumitru Costin

Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, critcă unele modificări dini legea pensiilor care, susţine el, nu ţin cont de efectele pe termen mediu şi lung. Costin a dat exemplul "generaţiilor care vin" şi care vor constata că la contribuţii diferite vor primi aceeaşi pensie.
"Dacă vei avea 15 ani de contribuţii la pensie vei avea aceeaşi pensie minimă chiar dacă ai plătit contribuţie la salariul minim pe economie sau ai plătit contribuţie la salariul mediu pe economie. Dacă ai 25 de ani de contribuţii, atunci toţi cei care vor avea contribuţii între salariul minim pe economie şi 75% din salariul mediu pe economie vor primi tot pensia minimă aferentă celor 25 de ani de contribuţii. Dacă ai contribuit 35 de ani cel puţin şi ai contribuit la nivelul salariului minim sau până în 60% din salariul mediu pe economie şi în acest caz salariaţii, odată ieşiţi la pensie, vor primi pensia minimă aferentă acestei categorii," a explicat Dumitru Costin, citat de Agerpres.

Pe acestă cale, consideră liderul BNS, "salariatul este descurajat să mai contribuie la valoarea salariului pe care îl are, dacă nu are un salariu foarte mare care să depăşească media pe economie".

Legea pensiilor, adoptată în comisie. Sunt modificări MAJORE

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cotiga
11 Dec 21:54
Cu 30 milioane a vortati, milioane plecati deja, milioane de pensionari avari sau batuti de soarta, cu coorvasarie generalizata si cite milioane de tineri pregatiti sa plece din tara, despre ce si al cui viitor vorbim ! Unii muncesc ca prostii pentru straini care le vor lua bunurile pe degeaba ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?