Lebăr de casă reţetă. Aşa prepari cel mai delicios lebăr de casă pentru Crăciun

 
Lebăr de casă reţetă. Aşa prepari cel mai delicios lebăr de casă pentru Crăciun
Lebăr de casă reţetă. Aşa prepari cel mai delicios lebăr de casă pentru Crăciun

LEBĂR REŢETĂ. Lebărul se numără printre preparatele tradiţionale de Crăciun. Acesta se face după taierea porcului, din măruntaie de porc, carne de porc şi condimente. Încearcă această reţeta de lebăr de ardelenesc casă, căci sigur va fi mult mai apreciat că cel de cumpărat.LEBĂR REŢETĂ. Sfatul nostru este să evitaţi să folosiţi condimente cumpărate deja măcinate, deoarece şi-au pierdut semnificativ din gust şi aromă. Veţi vedea cu adevărat diferenţa de calitate atunci când veţi măcina sau zdrobi condimentele în momentul în care vă trebuie să preparaţi lebărul. Au o aromă mult mai puternică.

LEBĂR REŢETĂ. Dacă nu vă place ficatul de porc, puteţi să îl înlocuiţi cu cel de pui, însă gustul lui nu va fi acelaşi.

LEBĂR REŢETĂ. Timp de preparare: 45 min
LEBĂR REŢETĂ. Timp de gătire: 70 min
LEBĂR REŢETĂ. Gata în: 1 ore, 55 min

LEBĂR REŢETĂ.  Ingrediente lebăr

1 ficat porc
2 plămâni
1 plină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

LEBĂR REŢETĂ. Preparare lebăr

Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete. Iată cum se face!

LEBĂR REŢETĂ. 1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

LEBĂR REŢETĂ. 3. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?