La Vama Buzăului se află cea de-a patra rezervaţie de zimbri din ţară

 
Foto: RTV
Foto: RTV
În România există zone a căror frumuseţe şi curăţenie te lasă fără grai. Vama Buzăului, aşezată acolo unde munţii sunt mai înguşti şi au altitudini mai joase, mărginită la vest de Ţara Bârsei şi dominată de oraşul Braşov este locul ideal pentru odihnă şi relaxare.

Pe lângă peisajele pitoreşti şi locurile în care istoria şi-a lăsat amprenta puteţi vizita şi rezervaţia de zimbri. Cea de-a patra din ţară care numără cinci exemplare aduse din Austria, Italia şi Elveţia.

Vama Buzăului se află la 50 de kilometri de Braşov, într-o depresiune intramontană, aproape de Munţii Ciucaşului. Ca să ajungi în sat mergi preţ de 45 de minute pe drumul naţional 10 până la răscrucea cu Întorsura Buzăului. Apoi, apuci drumul din dreapta şi după alţi patru kilometri ajungi la destinaţie.

Punctul de atracţie al zonei sunt Urlătoarele, o înşiruire de cascade care se scurg tumultos printre stânci. În 20 de minute de mers prin pădure ajungi în locul de unde ia naştere râul Buzău.

Comuna Vama Buzăului pastrează vestigii care vorbesc, cu dărnicie, despre istoria locului. 

La doar un kilometru de Vama Buzăului, în satul Agriş, puteţi vizita o rezervaţie de zimbri. Este a patra din ţară şi găzduieşte cinci zimbri aduşi tocmai din Austria, Italia şi Elveţia.

Nu trebuie să vă faceţi griji nici din pricina cazării. Sunt zeci de pensiuni gata să-şi primească turiştii. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?