La un pas de DEZASTRU. Ce a fost nevoit să facă un pilot pentru a ateriza în siguranță

 

Un avion de vânătoare F-15 israelian a rămas fără cupolă la o altitudine de peste 9.100 de metri. Cei doi membri ai echipajului nu s-au catapultat, în ciuda condiţiilor grele pe care le-au avut de îndurat imediat după incident, potrivit publicaţiei Popular Mechanics.

 

 


Aeronava a fost adusă în siguranţă la sol, deşi cei doi piloţi au avut de înfruntat temperaturi foarte scăzute şi vânturi extrem de puternice. Este a treia oară în istoria acestui model de aeronavă când se întâmplă un astfel de incident. F-15 este unul dintre cele mai bune avioane de vânătoare dezvoltate vreodată şi este foarte apreciat de piloţi, pentru manevrabilitate şi fiabilitate.

În toate cele trei cazuri când cupolele de pe avioane F-15 s-au desprins în zor, piloţii au reuşit să le aducă la sol în siguranţă.

La scurt timp după ce cupola s-a desprins, pilotul a transmis prin radio: „Ne pregătim de aterizare la cea mai apropiată bază, fără cupolă. Vă rog să confirmaţi”. Apoi, cei doi membri ai echipajului s-au asigurat că niciunul nu este rănit.

Avionul a aterizat pe o pistă prevăzută cu cabluri de oprire. F-15 este înzestrat cu un cârlig, montat în partea din spate, care ajută avionul să se oprească mai repede atunci când aterizează de urgenţă.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?