Iliescu lansează un atac voalat la Dragnea: ”Se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente”

 
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Iliescu lansează un atac voalat la Dragnea. Fostul președinte pune starea de tensiune din România pe seama rupturii care există între baza și elitele societăților, tensiune creată de ,,o putere politică incapabilă să-și mai asume responsabilitățile care îi revin". Într-o postare pe blogul personal, Iliescu avertizează că: ”se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente.", cu referire directă la protestele din Piața Victoriei. Populismul, setea de putere și incapacitatea politicienilor de a-și asuma responsabilitățile ce le revin sunt doar câteva dintre motivele care scot oamenii în stradă atât în România cât și în Europa. Cel puțin acesta este avertismentul lansat astăzi de fostul președinte Ion Iliescu.

„ Se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente, pentru că ruptura între baza și elitele societăților se adâncește, iar binele public este pus între paranteze. (...) Populism, naționalism, extremisme de tot felul, și putere politică incapabilă să-și mai asume responsabilitățile care îi revin, toate astea scot oamenii în stradă."

Este atacul voalat lansat de Ion Iliescu, la actualul președinte al PSD Liviu Dragnea, într-o postare pe blogul personal despre Revoluția din 89.

„Se implinesc 29 de ani de la Revolutia Romană, din decembrie 1989, un act de demnitate al poporului român, care iși va păstra semnificația în timp, indiferent de manipulările mediatice și politice.”(...) Adevăratul omagiu și manifestarea recunoștinței față de cei care au reușit să ne aducă libertatea după decenii de totalitarisme, este păstrarea democrației și a libertătii. Politicul trebuie să reziste tentației, autoritarismului, antecamera totalitarismului.”

Postarea a fost scrisă la doar o zi după ce Ion Iliescu a fost inculpat în Dosarul Revoluției, dosar în care este acuzat de crime împotriva umanităţii.

Între timp, același Ion Iliescu conduce Institutul Revoluţiei Române, încă de la înfiinţare, adică de acum 14 ani. Iar fostul şef de stat nu e singurul inculpat care face parte din Institutul care scrie cărţi despre folosirea armatei împotriva propriului popor. Printre membrii colegiului se mai află Emil ,,Cico" Dumitrescu şi Gelu Voican Voiculescu. Vă reamintim, 862 de oameni au murit şi alţi două mii 150 au fost răniţi în decembrie 1989. Procurorii susţin că, între momentul fugii dictatorului şi finalul anului, s-au tras nu mai puţin de 12,6 milioane de gloanţe.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Statul se poate apăra la violente,dle Iliescu,daca tine cu poporul !
23 Dec 05:28
Vai ,dl Iliescu nu spune un cuvânt despre cei care au făcut revolutia în stradă,Dl Dincă.dl Dan Iosif și dl Mârieș.Dar nici de cei care au continuat revolutia de palat,aluziile lăsate in coadă de peste,pot fi interpretate ca favorabile securității,care i-a alimentat accesul la putere si mentinerea ei.Astept de la DICI să o facă .sau de ce nu ,Realitatea,care este adorată de emigratie si nu numai.Eu vreau sa spun ca dezbinarea este o operă subtilă a securității,folosită si de securitaeta lui Ceausescu,si continuă acum cu metode perfecționate de CIA/Ce ne mai minunam de ascultările din vremuri și ce minuni avem azi ?.Dacă Ceusescu ii ținea sub observatie,cum a fost cazul si dlui Iliascu,acum ei merg la manipulări,incluzâd in ecuație justitia si o propganda accerbă.O incercare a dlui Iordache de a stabiliza societatea,scoțând din operă mărsevia prin OU nr 13, ea a fost anulată de un guvern ,poate fricos,poate ,comprador,si asta e acum societaea dle Iliescu,nu dl Dragnea s-a făcut infractor ci altii il joaca,pentru că nu e de acord sa vânda la mezat tara,cum au făcut-o multi,stiti dv cine.
Răspunde
0 0
Gheorghe
23 Dec 06:42
3 Mai nenica mai, nu o mai aburi ca in '89, nu mai cauta ''agenturili straine'' prea departe ! Sint altii, vecini, de ex. muscali (care te platesc) care sint mult mai interesati sa dezbine promovind rokerashi de duzina si cozi de maturoi. Vacarul nu are motive, din contra, insa interesul lui ivan e sa aiba parteneri modesti care sa il inteleaga, asa-i sau nu-i asa ? Zii ca nu-i asa !?
0 0
Gheorghe
23 Dec 04:52
Are dreptate ! E expert in ''revolutii'' ... iar conditiile actuale sint asa cum le vede toata lumea, de 2-3 ani ciocimea conduce strict in interesul personal si de gasca ... in afara de infractori, bujetarii si pensionarii de lux, restul populatiei pare a fi in plus si cele 3 grupuri fac totul sa ii dea afara pe ceilalti sau sa ii transforme in slugi !!!
Răspunde
0 0
Ermil
22 Dec 23:40
În 2016 sa votat cu PSD pentru ca Ponta să fie repus în funcția de premier dar infractorul Dragnea a deturnat aceste alegeri in propriul său scop.
Răspunde
0 0
anonim
22 Dec 21:13
Atentie romani ! Ce spune acest sarpe veninos ce uraste romanii si Romania incearca iar sa creeze o diversiune ca in 1989 inducand ideea de iesire in strada cu violenta. Cred ca asa-zisul atac la amicul si discipolul sau, Dragnea, a fost lansat tocmai ca sa determine iesirea oamenilor in strada , sa introduca din nou intre protestatari batausii interlopilor fideli regimului rosu si apoi sa scoata din nou trupe care sa gazeze si sa impuste din nou romanii adusi la sapa de lemn de banda de hoti ce a distrus economia tarii. Sobolanul rosu, exilat de N.Ceausecu in jutetele Moldovei cand a fost dovedit de serviciile secrete romane drept spion si tradator de tara, mai vrea o baie de sange si romani ucisi de trupele mintite si manipulate ca in 1989. Si asta ar face orice ca sa nu fie judecat si inchis la fel ca si dragnea, marioneta si emanatul sau.
Răspunde
0 0
anonimul
22 Dec 21:01
ATENTIE ! SOBOLANUL ASTA VICLEAN VREA DE FAPT SA INDUCA POPORULUI IDEEA DE A REPETA CEEA CE A FOST IN 1989 CA SA-I DEA PRILEJ AMICULUI SAU DRAGNEA SA SCOATA IAR TRUPE CARE SA IMPUSTE SI SA GAZEZE DIN NOU ROMANII. NU I-A AJUNS BAIA DE SANGE DIN 1989, MAI VREA ! ANIMOZITATEA DINTRE EL SI DRAGNEA E O ALTA DIVERSIUNE VICLEANA, NU UITATI ASTA E DOVEDIT SPION RUS INCA DE PE VREMEA CAND CEAUSESCU L-A SCOS DE PE FUNCTIE SI L-A EXPEDIAT IN MOLDOVA. NU CADETI ROMANI IN CAPCANA ACESTUi SARPE CE URASE ROMANII SI ROMANIA !
Răspunde
0 0
cotoi
22 Dec 20:34
mergi acolo unde i-ti este locul , ai vorbit mult si fara rost , adica la puscarie , vezi unde a fost visinescu .
Răspunde
0 0
UN OM
22 Dec 15:22
Sa INFUNZI PUSCARIA!!! BOLSEVIC PENAL ce iesti.
Ar trebuii sa fii JUDECAT pentru GENOCID si OMOR CALIFICAT ordinarule.
Ai mana unsa de singe CRIMINALULE si tu acun vrei sa te transformi in LUPUL MORALIST?
VEDEATA-S in ZEGHE SA TE VAD.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?