La ce pericol se expun oamenii care se culcă târziu

 
La ce pericol se expun oamenii care se culcă târziu
La ce pericol se expun oamenii care se culcă târziu

Se spune că oamenii care se culcă târziu sunt mai creativi, însă aceștia sunt expuși și unor riscuri mai puțin cunoscute. Iată care este vestea proastă pentru persoanele care se culcă târziu!

Oamenii care se culcă târziu și au probleme cu trezitul matinal prezintă un risc cu 10% mai ridicat de deces decât persoanele care se culcă devreme și se trezesc odată cu răsăritul soarelui. Cu alte cuvinte, cine se trezește devreme trăiește mai mult.

Studiul publicat în Chronobiology International este primul care arată o legătură între programul de somn și mortalitate. Acesta a inclus un eșantion de aproximativ 500.000 de persoane, cu vârstele cuprinse între 38 și 73 de ani, pe o durată de 6,5 ani. Cercetătorii au descoperit că 50.000 de oameni care se culcă târziu prezintă un risc mai mare de deces decât omologii lor cu program normal de somn, chiar și după ajustarea pentru problemele de sănătate așteptate, incluzând rate mai mari de diabet și tulburări neurologice, scrie eva.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?