La ce oră ar trebui să începem programul de muncă şi de şcoală. Ora 8 trebuie evitată!

 

Un număr îngrijorător de adolescenţi şi tineri adulţi suferă de deprivare cronică de somn, iar răspunsul la această problemă ar fi începerea programului la scoală sau la muncă mai târziu, spune un expert în domeniul somnului.

Potrivit lui Paul Kelley, un cercetător în domeniul somnului la Universitatea Oxford, copiii cu vârsta între opt şi zece ani ar trebui să înceapă şcoala nu mai devreme de 8 jumătate dimineaţa, cei de şaisprezece ani ar trebui să înceapă la ora zece sau mai târziu, iar cei de optsprezece ani după ora unsprezece.

”La vârsta de zece ani te trezeşti şi te duci la şcoală, iar acest lucru se potriveşte cu programul nouă-cinci. Atunci când ai 55 de ani te încadrezi în acelaşi program, însă între aceste vârste, lucrurile se schimbă foarte mult şi ar trebui să îţi începi programul cu trei ore mai târziu”, a povestit Kelley.

Societatea Americană de Pediatrie recomandă, la fel ca Paul Kelley, o oră mai târzie pentru începerea cursurilor. Cercetările arată că orele mai târzii de începere a programului şcolar pot îmbunătăţi starea de spirit din timpul zilei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?