La 1 ianuarie s-au împlinit 50 de ani de la Revoluţia cubaneză

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Cuba a sărbătorit joi o jumătate de secol de la revoluţia lui Fidel Castro şi Che Guevara. Anul acesta, aniversarea vine într-un moment de incertitudine cu privire la evoluţia economică şi politică a ţării.

Simbolul suprem al evenimentelor din 1958, Fidel Castro, a fost trecut pe linie moartă în iulie 2006, din cauza problemelor de sănătate. Fratele său, Raul, a preluat puterea şi pledează pentru măsuri de relaxare a regimului, unele în contradicţie cu dogma comunistă de egalitarism social.

Pentru creşterea productivităţii în Cuba, Raul Castro a autorizat ridicarea plafonului de salarii, pentru a le permite celor care muncesc mai mult să câştige mai mult. O altă măsură este liberalizarea economiei, precum şi privatizarea terenurilor statului în beneficiul micilor fermieri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?