Kovesi, despre DNA: „Dacă ți-e teamă, trebuie să-ți alegi altă meserie”

 

Laura-Codruța Kovesi, fosta șefă Anticorupție, a transmis un semnal pentru magistrații români. Kovesi nu a comentat direct activitatea procurorilor DNA după plecarea sa, dar a spus că atacurile asupra justiției din ultimii doi ani „pot influența eficiența corpului judiciar”, potrivit unui interviu Associated Press, preluat de Radio Europa Liberă.

Întrebată despre activitatea DNA după plecarea sa din fruntea instituției, Laura-Codruța Kovesi a declarat, pentru Associated Press, citat de Radio Europa Liberă, că, în ultimii doi ani, procurorii și judecătorii „au fost atacați și umiliți”.

Ultimii doi ani au adus un atac masiv și foarte agresiv asupra sistemului judiciar. Au fost schimbate legi, procurori și judecători au fost atacați și umiliți, a existat o adevărată campanie de acțiuni disciplinare împotriva personalului. Vă puteți bine imagina că astfel de lucruri pot influența eficiența corpului judiciar.”

Dacă ți-e teamă sau ești ezitant ca procuror, renunți și îți alegi altă meserie. Cei care comit infracțiuni nu sunt tocmai cei mai de treabă oameni, deci trebuie să te aștepți la repercusiuni”, a mai spus Kovesi, care a declarat că „indiferent de presiuni”, ea își va face treaba.

Cea mai recentă reuniune a COREPER, corpul reprezentanților statelor UE, a avut ca rezultat un vot favorabil lui Kovesi pentru numirea la șefia Parchetului European (EPPO). S-a ieșit astfel din blocajul dintre Parlamentul European, care o susținea pe Kovesi, și Consiliul UE, care îl susținea pe candidatul francez Jean-Francois Bohnert.

Negociatorii Parlamentului European și Consiliul UE au decis, pe 24 septembrie, ca Laura-Codruța Kovesi să devină candidatul comun pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
borfasi
09 Oct 09:13
Doamna Covesi ,dupa cum vedeti borfasii din Romania va ataca mai departe furibund ,insa sper ca nu uitati ce vi s-a intamplat in Romania si mai ales dosarul Belina !
Răspunde
0 0
borfasi
09 Oct 09:12
Doamna Covesi ,dupa cum vedeti borfasii din Romania va ataca mai departe furibund ,insa sper ca nu uitati ce vi s-a intamplat in Romania si mai ales dosarul Belina !
Răspunde
0 0
Lume nebună,mai speri in poltică sau in ce ?
09 Oct 06:14
De ce se teme Diva de justitie,nu ne spunea ca acolo poti să își dovedesti nevinovăția ?Si de ce SIIJ nu trimite dosarul in justiție ?Asata insemnă ca PSD ataca justiția ,din orice pozitie,cum se spunea despre teroristi la revolutie.Aporpo,parlamentul european cere ca și ea să fie curată ,sau numai cu comisarii ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?