Koveși, mai aproape de numire. Parlamentul European își trimite negociatorii la Consiliul UE

 

Joi va fi desemnată echipa de negociatori din partea Parlamentului European ca va discuta cu Consiliul Uniunii Europene acordul privind desemnarea procurorului-șef european.

Joi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul UE și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european, potrivit eurodeputatului liberal Siegfried Mureșan.

”Grupul PPE va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european și va susține foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruța Kövesi. Poziția celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care și noi, Partidul Naţional Liberal, facem parte, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanții Consiliului și să ajungă la un acord”, scrie Mureșan pe Facebook.


”Mandatul acestei echipe de negocieri, așa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare și cum a fost confirmat oficial de președintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kövesi este candidatul Parlamentului European și este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziție ca urmare a procedurii obiective de selecție ce s-a desfășurat până acum”, mai spune europarlamentarul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Diaspora
12 Sep 12:02
Pana in 2022 cine stie ce se mai intampla? Oricum scandal cu penali pe la UE a inceput sa apara asa ca Luluta poate sa se apuce de goblenuri de pe acum, nu mai pupa post.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?