Koutaliaphobia. Tu ştii dacă suferi de această afecţiune? Cum îţi poate afecta viaţa

 
Koutaliaphobia. Tu ştii dacă suferi de această afecţiune? 
Koutaliaphobia. Tu ştii dacă suferi de această afecţiune? 

Există multe fobii pe lume, dar puţine sunt cunoscute. Ştiai că sunt oameni cărora le este frică de ouă sau de unt de arahide?!


 

Pare amuzant, dar sunt probleme care le afectează viaţa, unele dintre ele putând duce chiar şi la deces.

Iată care sunt cele mai neobişnuite fobii legate de mâncare! 

Acerbofobia—frica de alimente acre

Nu suporţi lămâile? Nu vrei nici măcar să te uiţi la ele? Potrivit Enciclopediei de fobii, temeri şi anxietăţi probabil ai acerbofobie sau frică de alimente acre. Nu este foarte întâlnită şi nici periculoasă. Trebuie doar să eviţi tot ceea ce este acru.

Ovofobia—frica de ouă

Unul dintre personajele care au făcut istorie şi sufereau de această fobie este Alfred Hitchcock. Potrivit publicaţiei The Telegraf această fobie era doar una dintre multele probleme pe care regizorul pe are cu mâncarea. ”Îmi este frică de ouă. Lucrul acela alb fără niciun fel de găuri..Aţi văzut ceva mai revoltător decât un albuş de ou străpuns de un lichid galben”, a declarat Hitchcock.

Turofobia—frica de brânză

Nu poţi mânca pizza, paste şi tot ce conţine orice fel de brânză te sperie. Se poate declanşa oricând şi se manifestă prin stări de vomă.

Carnofobie—fobia de carne

Potrivit dictrinary.com, carnofobie vine de la cuvântul latin ”carnalis” care înseamnă ”trupesc”. Persoanele care suferă de carnofobie nu doar că nu pot mânca niciun fel de carne, ci au stări de rău şi dacă miros sau simt că se gătesc preparate cu carne în apropiere. Fobia a apărut din cauza campaniilor tot mai intense privind drepturile animalelor.

Koutaliaphobia—frica de linguri

Persoanele care suferăd e această fobie se tem, în general, să mănânce cu linguri care nu sunt ale lor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?