Iohannis răspunde aleșilor care vor dezincriminarea conflictului de interese: Nu sunt de acord!

 

Președintele Klaus Iohannis, preciezează, într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială, că nu este este de acord cu modificările pentru dezincriminarea conflictului de interese, precizând că nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei sale familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice. Mai mult, Iohannis precizează că în eventualitatea adoptării de către Parlament a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, ”în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale”.

„Urmăresc cu atenție și preocupare procesul legislativ din Parlamentul României privind intenția de a modifica prevederi ale Codului Penal în materia conflictului de interese.Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmărește dezincriminarea conflictului de interese, astfel încât să existe libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare.Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei sale familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.
Atrag atenția că, în eventualitatea adoptării de către Parlament a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale”, se arată în comunicat. 

După ce mai mulți parlamentari au avut dosare penale sau chiar au fost condamnați pentru conflict de interese, întrucât și-au angajat soțiile, fiicele, rude sau afini până în gradul II, la cabinetele parlamentare, mai mulți aleși au pus la cale un proiect prin care infracțiunea este dezincriminată.

Proiectul de Lege pentru modificarea art.301 si art.308 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal a fost inregistrat la Camera Deputatilor pe 1 aprilie, dupa ce a fost adoptat tacit de catre Senat. Initiatorii proiectului sunt cinci deputati si senatori: deputatii PSD Ciprian Nica si Victor Roman, deputatul UDMR Marton Arpad-Francisc, deputatul de la Minoritati Ion Marocico si deputatul PC-PLR Aurelian Ionescu. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Lasati parlamentul sa lucreze .areParerile politice se spun in sedintele de partid,in functiile de stat se apeleaza la lege si constitutie.Presedintele este deasupar partidelor !
26 May 17:45
Atentie presa libera ! Ne indreptam spre o dictatura ! Tieneti-ii isonul !
Un presedinte are la dispozitie 2 cai sa obstructioneze o lege -retrimiterea sau sesizarea CCR.Numai ca acestea pot fi exericate numai daca exista un temei legal.S-a incalcat o lege sau constitutia.Parlamentarii,ca si presa.pot aprecia politic orice gest,fapta,lege sau declaratie.Partizanal.Un presedinte nu se poate declara de partea DNA,, a unui partid sau a unor sugestii venite de peste tot,decat daca incalca o lege sau constitutia .
Timpul cu asa vreau eu,a cam trecut.! Daca nu sunt codite ..de topor totul trece neobservat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?